Follow Me

Close

ABOUT

Happiness is not something ready made. It comes from your own actions

Dalai Lama
Mijn motto: zet iets negatiefs om in iets positiefs

Wie ben ik en waarom ben ik blog nummer zoveel begonnen? Mijn naam is Corina Lageweg, ik ben 40+ en de trotse moeder van een meisje en een tweeling (jongens). Stiekem was een blog nooit de bedoeling. In mijn pen zat het allerleukste ;-) kinderboek ooit. Helaas gooide een kwaadaardige tumor midden in het schrijfproces roet in het eten. Eenmaal genezen en met een APK voor 3 maanden van het Daniel de Hoed ziekenhuis was er van die ambitie weinig over. Ik had geen zin in een jarenlange planning, drie maanden vooruit kijken was meer dan genoeg. Maar wat moest ik met al die schrijfkennis opgedaan tijdens de vele schrijfcursussen en geleerd van mijn schrijfcoach? Oplossing: korte berichten schrijven voor internet. Ik heb mij met succes ingeschreven bij verschillende tekstschrijversbureaus en ben aan de slag gegaan. Tot mijn verbazing vond ik dit steeds leuker worden. Hier heb je niet alleen te maken met schrijven maar ook met de andere kant, de kant van Google. Want hoe leuk je ook schrijft, je moet natuurlijk wel gevonden worden door de grote zoekmachines. Dit is een onderwerp dat mij zeer interesseert.

Nieuwe carrière: samen is leuker dan alleen :-)

Via via kwam ik in contact met de eigenaar van een grote website. Hij was op zoek naar iemand om zijn website te updaten en te voorzien van content. Inmiddels zijn we een jaar verder en werken we samen als businesspartners fulltime aan deze website. Deze samenwerking kwam voor ons allebei als een geschenk uit de hemel. Beiden hadden we in de lappenmand gezeten en waren wel toe aan positiviteit in het leven. Toch bleef het kriebelen om ook iets voor mezelf te doen. Dat kinderboek ga ik ooit schrijven, nu geniet ik van alles wat internet te bieden heeft.

Creëer zelf je energie

Positiviteit en humor zijn wat ik in mijn blog wil stoppen. Je kiest zelf je gedachten, waarom zou je dan negatieve kiezen? Je pakt toch ook de mooiste appel van de schaal en niet de rotte? Denk niet dat ik makkelijk praten heb, ik heb meer dan genoeg meegemaakt voor een heel leven. Mijn optimistische kijk op het leven, een beetje humor elke dag (zelfs op de donkerste dagen) en de energie die ik krijg van sporten hebben mij altijd staande gehouden.

Neem het moderne leven niet te serieus

Stiekem moet ik lachen om het moderne leven. Zijn we niet een beetje doorgeslagen? Peuters moeten een Cito test maken, uh die spelen toch het liefst in de zandbak? Pubers moeten zichzelf ontdekken tijdens hun tussenjaar, uh ze weten gewoon nog niet wat ze willen studeren? Moeders hebben een opruimcoach nodig! Pardon? Pak een vuilniszak en gooi alle overbodige zooi weg, hoe moeilijk is dat? En zo zijn er nog vele zaken waar ik mij over kan verbazen. Het moderne leven brengt veel goeds, maar kijk ernaar met een knipoog! Leef niet te moeilijk en geniet meer!

Veel plezier met het lezen van mijn blog!

Liefs van Corina