Pokemon Go hype


Zelfs de persoon die de allergrootste hekel heeft aan rondfietsende pubers met smartphones in hun hand op jacht naar die ene zeldzame Pokemon, zal moeten toegeven dat het spel briljant is verzonnen. Kom er maar eens op om virtuele diertjes te laten verschijnen in de echte wereld! Ze kunnen zomaar op een bankje voor de AH zitten of misschien zitten ze zelfs wel achter op je fiets. Deze combi van virtueel en echt heeft een enorme aantrekkingskracht op pubers. Ook volwassen mannen (ik heb nog geen volwassen Pokemonjaagster gespot) kunnen het virtuele beestje op straat niet weerstaan.

Pokemon Go

Pokemon verdeelt Nederland

Maar hoe briljant het spel ook is verzonnen – petje af voor de designers – Pokemon heeft Nederland verdeeld in twee kampen: de voor- en tegenstanders. Zeker de tegenstanders hebben zich de laatste weken laten horen. Gevaarlijk, overlast, debiel spel zijn zomaar een paar termen die vooral op social media voorbij komen. Wat moet de jeugd dan? Knikkeren op straat? Zeker weten dat ook daar weer het nodige gezeik over zou komen. Putjes in het trottoir, knikkers waar je je benen over breekt.

Eerst was er gezeur dat ze alleen maar achter hun Playstation hangen, nu gaan ze massaal met z’n allen naar buiten en is het weer niet goed! Het is totaal niet reëel om te denken dat de jeugd de smartphones links laat liggen en spontaan gaat touwtjespringen of hoelahoepen. En waarom zouden ze? Laat ze lekker gebruik maken van alles wat de techniek te bieden heeft! Het spel is gebaseerd op het ouderwetse verzamelen. Of het nu suikerzakjes, voetbalplaatjes of Pokemons zijn, je wilt gewoon je verzameling compleet hebben. Anno 2016 gebeurt dat verzamelen virtueel, maar feitelijk is het gewoon een lekker ouderwetse bezigheid.

Let it go and let it be…..

Wat was dat een zomer in 2016

Over een paar weken beginnen de scholen weer en is waarschijnlijk de hele Pokemon hype achter de rug. Ik denk dat menig puber later met veel plezier zal terugkijken op de zomer van 2016 toen hij/zij met vrienden hele dagen lekker buiten was op jacht naar die ene wel heel bijzondere Pokemon. Dat waren nog eens tijden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *