Positiviteit en social media


Positiviteit en social media is blijkbaar voor veel mensen een moeilijke combinatie. Ik kwam afgelopen week drie berichten tegen die mij opvielen vanwege het positieve karakter, maar waar veel mensen negatief op reageren. Hebben deze mensen dan echt helemaal niets beters te doen dan achter hun laptop te hangen en dit soort berichten de wereld in te slingeren? Waarom? Zijn ze ontevreden over hun eigen leven? Is het puur de kift? Misschien zelfs wel verveling?

Het eerste bericht stond op Facebook: een prachtige foto van Yolanthe op Ibiza. Samen met het zoontje van Wesley liep ze hand in hand op strand in een minuscuul bikinibroekje. En oh, wat heeft ze prachtige billen! Tot mijn grote verbazing was het jaloezie wat overheerste in de reacties. Van hoe kan ze zo’n broekje aantrekken (uh, omdat ze zulke mooie billen heeft) tot wat zielig voor het zoontje van Wesley dat hij naast die bijna blote (dat viel overigens best mee) billen moet lopen. Onbegrijpelijk! Als je niets positiefs te zeggen hebt, zeg dan niets! Kom van die bank af, ga naar buiten en get a life!

Positiviteit en social media

Zelfs rechte tanden kunnen negatief zijn

Het tweede bericht kwam ik wederom tegen op Facebook: Jochem Myjer zijn beugel is eruit en hij showt vol trots zijn gebit. Ook hier verwachtte ik positieve reacties, want wie heeft daar nu iets negatiefs over te vertellen? Nou…..een heleboel mensen blijkbaar! ‘Zo jammer dat je dit gedaan hebt, tegenwoordig wil iedereen strakke rijen tanden’. Laten we eerlijk zijn als de zorgverzekering het zou vergoeden, zou iedereen het niet alleen willen, maar ook doen! ‘Alle kinderen lijken tegenwoordig op elkaar met hetzelfde after-beugel bekkie’ en zo gaat het nog een tijdje door. Gelukkig staan er ook een heleboel leuke reacties tussen. Hoe kunnen mensen zich zo druk maken over andermans leven? Volgens mij is het een heleboel jaloezie. In plaats van je tijd te stoppen in het kijken naar anderen kun je toch beter in actie komen en je eigen leven onder handen nemen?

If if you have nothing nice to say don’t say anything at all.

Een kus is wereldnieuws

Het volgende bericht is zelfs wereldwijd een reden voor heel veel mensen om ongenuanceerd hun mening te geven. Victora Beckham kust haar jarige dochtertje op de mond en de hele wereld vindt er iets van! Dit valt volgens mij in de categorie ‘lekker belangrijk’! Hoe is het mogelijk dat dit de krant haalt en er een hele discussie ontstaat of je je kind wel of niet op de mond mag kussen? Is dit echt wereldnieuws? Of willen ze gewoon iets slechts zeggen over deze mooie vrouw om zichzelf beter te voelen? Ik denk het laatste!

Als er al zo gereageerd wordt op positieve berichten is het niet verwonderlijk dat er hele emmers met bagger worden uitgestort over mensen die hun persoonlijke mening delen op social media. Zeker als het gaat om gevoelige zaken.

2 Comments

Frank
Reply september 8, 2016

I love what you guys tend to be up too. This type of clever
work and coverage! Keep up the fantastic works guys I've incorporated you guys to
my personal blogroll.

Corina
Reply september 12, 2016

Thanks :-)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *