Stichting Jarige Job geeft ieder kind een onvergetelijke verjaardag


Afgelopen sinterklaas konden mijn kinderen met geen mogelijkheid een cadeau bedenken. Nu hebben ze ook niet meer de leeftijd voor enorme wensenlijstjes maar toch zette dit mij aan het denken. Dus toen ik met mijn businesspartner de kerstpakketten besprak voor onze freelancers, heb ik voor mezelf voorgesteld om een donatie te doen aan Stichting Jarige Job. Dit ligt mij erg aan het hart, er zijn gewoon meer dan 61.000 kids in Nederland die nooit hun verjaardag kunnen vieren omdat er geen geld voor is. Terugdenkend aan de kinderverjaardagen van mijn 3 kinderen (nu pubers) komt het plezier dat ze hieraan beleefden weer naar boven. De cadeautjes, de slingers, de taart, de visite en natuurlijk het hele snoepgebeuren ;-). De verjaardagen waren echt het hoogtepunt van het jaar en dat gun ik alle kinderen! Een kind hoort zich op zijn/haar verjaardag niet ziek te melden omdat hij/zij geen traktatie kan uitdelen. Stichting Jarige Job geeft kinderen een verjaardagsbox t.w.v. € 35 gevuld met een mooi cadeau, maar ook slingers, traktaties voor klas en zelfs iets lekkers voor de visite.

Stichting Jarige Job

Hoe is Stichting Jarige Job ontstaan?

De ouders van Maas Lloyd, Huib Lloyd en Barbara Kathmann, waren in 2010 overweldigd door het aantal cadeaus dat Maas kreeg voor zijn eerste verjaardag. Dit zetten hen aan het denken hoe dit in arme gezinnen eraan toeging. Echter dat het in Nederland zo dramatisch was, hadden ze nooit vermoed. Meer dan 61.000 kinderen viert nooit zijn/haar verjaardag simpelweg omdat er geen geld voor is. Stichting Jarige Job geeft de verjaardagsbox aan de ouders uit deze gezinnen. Het kind hoeft op deze manier niet te weten dat de ouders de cadeautjes en de versiering etc. niet zelf hebben gekocht en kan zo zonder de schaamte van armoede zijn/haar verjaardag vieren op school en thuis.

We zijn pas rijk als niemand meer arm is

Hoe kun je Stichting Jarige Job helpen?

 1. In januari kun je alle nog ingepakte sinterklaas- en kerstcadeaus gratis meegeven aan de pakketbezorger. Op postnl.nl vind je verzendlabels die je kunt printen. Je kunt de cadeaus ook afgeven bij een Bruna winkel of een PostNL punt.
 2. Word donateur van de Stichting Jarige Job. Je kunt eenmalig een donatie geven maar je kunt ook vaste donateur worden.
 3. Shop in de speciale verjaardagswinkel. Je kunt hier een complete verjaardagsbox kopen voor een kind of bijvoorbeeld alleen een cadeau. Check deze speciale winkel en geef ook een kind een verjaardag dat het verdient.
 4. Spaar mee met de speciale spaarkaart, kom helpen inpakken of word vrijwilliger.

Cadeautips voor de Jarige Job verjaardagsbox

De verjaardagsboxen zijn voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In elke verjaardagsbox komen meerdere cadeaus met een totale waarde van ongeveer € 20.

Cadeautips:

 1. Speelgoedauto’s en raceauto’s (bv. Cars, Hot Wheels)
 2. LEGO, Playmobil, Barbies etc.
 3. Knutselpakketten
 4. Gezelschapsspelletjes

 

Cadeaus moeten nieuw zijn en in de originele verpakking en in de verjaardagsbox (40 (l) x 30 (b) x 26 (h)) passen.

 

Wat mag er niet in de box?

 1. Geen speelgoedwapens
 2. Vanwege de hygiëne liever geen knuffels of ander pluche speelgoed.
 3. Geen cadeaus met batterijen
 4. Geen seizoensgebonden speelgoed of speelgoed van voetbalclubs
 5. Geen kwetsbare artikelen i.v.m. en het versturen

Hoe heb ik mijn kerstbonus gedoneerd aan Jarige Job?

Aangezien ik geen kinderen meer heb in de leeftijdsklasse 4 t/m 12 jaar heb ik ook geen ongebruikte cadeaus meer voor kinderen van die leeftijd. Daarom heb ik ervoor gekozen om de kant- en klare verjaardagsdozen in de verjaardagswinkel van de Stichting Jarige Job te bestellen. Zo weet ik dat er kindjes in Nederland zijn die aankomend jaar een feestelijke verjaardag vieren met dank aan deze geweldige Stichting! Dankbaar dat ik met mijn business een steentje bij kan dragen aan het welzijn van die honderdduizenden kinderen die onder de armoedegrens leven in een welvarend land als Nederland.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *