Financiële goede voornemens? Ga beleggen met Peaks!


Zat jij ook 1 januari teleurgesteld op de bank omdat je de jackpot van de Staatsloterij weer niet had gewonnen? De jackpot had voor mij nog niet eens gehoeven, al was het maar gewoon een mooi bedrag geweest, zoals bijvoorbeeld 14K. Als ik je nou eens vertel dat je dit bedrag kunt innen over 10 jaar als je nu acuut stopt met je geld in loterijen te stoppen en in plaats daarvan je loterijgeld en  je kleingeld (à € 100 per maand ) gaat beleggen? Denk je eens in dat je dat bedrag tijdens Oud en Nieuw had gewonnen, hoe blij was je geweest? Je had die mooie reis kunnen gaan maken of een mooi bedrag aan je kids kunnen schenken. Met een loterij is de kans dat je zo’n bedrag wint extreem klein, met beleggen met de beleggingsapp Peaks weet je zeker dat je over een paar jaar een mooi bedrag op je rekening hebt staan. Om goed te beginnen met je beleggingsrekening kan ik je nu € 5 starttegoed geven, mooi meegenomen toch?

Uh... beleggen is dat niet kei-moeilijk?

Beleggen met Peaks is kinderspel, iedereen kan het. Je downloadt simpelweg de app, koppelt je bankrekening et voilà je bent een belegger! Peaks gebruikt geen ingewikkelde beleggerstaal. Dus heb jij net als ik geen verstand van dividend, sell, hold, benchmark en andere moeilijke termen dan is Peaks jouw ideale maatje om te starten met beleggen. De app is overzichtelijk en – heel belangrijk – duidelijk. Je ziet in één oogopslag hoeveel geld je hebt ingelegd en wat je rendement is. Het design van de beleggingsapp Peaks is in een vrolijke roze kleur en oogt zeer uitnodigend.

Een doel zonder een plan is slechts een wens

Hoe werkt beleggen met Peaks?

Je koppelt je bankrekening met Peaks en elke transactie wordt afgerond waarna het afgeronde bedrag wordt belegd. Stel je koopt een Flat White van € 3,65 dan wordt er 35 cent toegevoegd aan je Peaks rekening en dit bedrag wordt automatisch belegd. Oftewel appeltje-eitje. Wil meer beleggen dan enkel die 35 cent dan kun je ervoor kiezen om je wisselgeld te verdubbelen of zelfs te verviervoudigen. Ook kun je een vast bedrag per dag of per maand inleggen. Ongemerkt spaar je zo een lekker bedrag bij elkaar en aangezien je rente op rente pakt, wordt het steeds aantrekkelijker. Het mooie is dat je al kunt starten met beleggen vanaf € 1. Sinds kort werkt de Peaks app ook met andere banken dan enkel alleen met de Rabobank. Dus heb je een rekening bij ING of ABN AMRO ook dan kun je beleggen met Peaks.

Maar is beleggen niet spannend?

Met Peaks beleg je in zes verschillende indexfondsen. Uh, toch een moeilijk woord? Indexfondsen zijn stukjes van aandelen en obligaties. Zo verdeel je je geld over honderden aandelen en obligaties. Je belegt  in verschillende sectoren en landen over de hele wereld. Daarnaast kun je zelf je portofolio kiezen bij Peaks. Niets ingewikkelds, je kiest simpelweg of je voorzichtig (mild) of juist met meer risico wilt beleggen (heet). Dit kun je altijd aanpassen. Je geld op je beleggingsrekening is vrij opneembaar, maar voor beleggen geldt dat het rendement het hoger wordt naarmate je langer belegt. Leg daarom alleen geld in dat je kunt missen.

De hamvraag: wat kan je verdienen?

Met een inleg van € 30 per maand (één euro per dag!) heb je met een portofolio heet na 10 jaar zo’n € 4.757 en na 20 jaar is dit zelfs opgelopen naar €13.048! Het verwachte rendement van portofolio heet is zo’n 6,5% en met het rendement-op-rendement effect groeit je geld naarmate je langer belegt harder. Denk je eens in dat je met één euro per dag inleg over 20 jaar die geweldige wereldreis kunt gaan maken! Stop je daarnaast ook al je extraatjes in je beleggingspot, dan groeit je kapitaal nog veel harder. Je kerstbonus, je verjaardagsgeld, je uitgespaarde geld omdat je die trui in de sale toch niet hebt gekocht zijn allemaal mooie bedragen om extra te beleggen.

Mijn ervaring met Peaks

Ik beschik over stalen zenuwen ;-) en heb gekozen voor portofolio heet. Ik leg elke dag € 1 extra in omdat mijn bankrekening geen actieve rekening is met veel pinbetalingen. Daarnaast laat ik mijn wisselgeld verviervoudigen om toch aan een mooi bedrag te komen. Ik ben nu een kleine 2 maanden bezig en heb ongemerkt zo’n € 180 gespaard. En dat in 2 maanden tijd! Als ik zo’n bedrag zou winnen in de Staatsloterij zou ik zingend door het huis lopen, bij wijze van. Omdat het steeds over kleine bedragen gaat, heb ik het geld dat ingelegd is niet gemist. Maar over een jaartje of 10 kan ik wel een leuk bedrag cashen. Peaks is ook erg leuk en leerzaam voor pubers. Met enkel het inleggen van wisselgeld, sparen ze door de jaren heen toch een leuk bedrag bij elkaar. En mochten ze even krap zitten, dan kunnen ze hun inleg altijd even stopzetten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *