Brielle geplande evenementen: De Tuin van 2020


Nu we weer buiten onze eigen tuin mogen, kunnen we De Tuin van 2020 bezoeken! Het echt allertofste geplande evenement in Brielle deze zomer. Geniet van Nederlandse topartiesten (en als ik zeg top, dan bedoel ik ook top!) in de sfeervolle omgeving van de Brielsche Aap. Zo pak je dit jaar toch nog onverwacht een stukje van dat festivalgevoel mee. Met een picknickmand gevuld met smeersels, knabbels en lekkere drankjes, geniet je in de tuin met je vrienden van toffe optredens van onder andere Snelle, Broederliefde, Alain Clark, Douwe Bob en nog veel meer artiesten van Nederlandse bodem. Gezien de grootte van het terrein is de zo belangrijke 1,5 meter afstand hier goed haalbaar, ook omdat per optreden niet meer dan 140 kaarten worden verkocht. Dus wacht niet te lang met het kopen van je kaartjes voor een van de leukste geplande evenementen in Brielle van de afgelopen jaren.

Brielsche Aap is De Tuin van 2020

Hoe tof is het dat het de Brielsche Aap gelukt is om de organisatie van De Tuin van 2020 te laten kiezen voor Brielle! Natuurlijk weten wij als Briellenaren hoe leuk Brielle centrum is en hoe bijzonder het net buiten het centrum gelegen eiland het Ravelijn is. Gelukkig was de organisatie van De Tuin van 2020 ook onder de indruk en wordt dit (eigenlijk stiekem ons) eiland het podium van supergave artiesten. Yes, ons Brieltje staat op de kaart.

Wat te verwachten van dit toffe evenement?

Het evenement staat gepland voor de maanden juli en augustus. Op de website van De Tuin van 2020 staat de complete agenda. Elke artiest geeft 3 concerten per dag, een sunrise concert (aanvang 12:00 uur), een sunshine concert vanaf 16:00 uur en om 20:00 uur is er een sunset concert. Voor elk concert kun je een bij het tijdstip passende picknickmand bestellen. Een standaardarrangement kost € 65, niet goedkoop… I know. Maar daar krijg je een professioneel optreden voor. Achter de Tuin van 2020 zit namelijk het grote organisatiebureau Tribe. Dus haal je festivaloutfit maar uit de mottenballen en kom naar De Tuin van 2020 op het mooiste plekje van Brielle.

Yey, ik was bij de try out van Typhoon!

Een van de initiatiefnemers is Typhoon en hij trapt ook de reeks concerten af. Gisteren was de try out en ik was een van de gelukkigen die daar bij mocht zijn (molte grazie Edith en AW). Wat weet die Typhoon een feestje te bouwen samen met zijn band en hij heeft ook echt een goed verhaal te vertellen. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar Zomergasten op 19 juli als Typhoon het nieuwe seizoen opent. In het weekend voorafgaand aan de concerten is Randall (broer van Typhoon en bandlid) al de sfeer in Brielle wezen opsnuiven en heb ik hem mogen ontmoeten. Wat een goeie energie heeft die gast en wat weet hij dat goed te gebruiken op het podium. Zelfs zijn aankondiging was al een feestje! En zijn gedicht over Brielle is een pareltje.

Tijdens het opbouwen had ik al een beetje een idee gekregen hoe de sfeer van De Tuin van 2020 zou worden, maar nu de tuin gevuld was met bezoekers en muziek overtrof het echt mijn verwachtingen. Wat een vibe! De concerten van Typhoon in het weekend van 4-5 juli zijn zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt hij eind augustus nog een keertje naar Brielle en voor die optredens zijn nog kaarten verkrijgbaar. Ik zeg doen! Wat een toffe avond heb ik gehad. Je zit zo dichtbij de artiesten en deze intieme setting geeft de optredens een extra dimensie.

Hoe kom je bij De Tuin van 2020?

De Tuin van 2020 ligt op het eiland het Ravelijn net buiten Brielle centrum. Er is hier meer dan genoeg parkeergelegenheid en ook de bus stopt op 2 minuten lopen. Mocht je ook ons mooie Brielle centrum willen bezoeken, dan loop je via de Kaaipoort in 2 minuten naar het historische centrum van dit vestingstadje. Hier vind je leuke restaurantjes, terrasjes, pittoreske straatjes en leuke boetiekjes. Vergeet vooral niet om even binnen te lopen bij de concept store Koffie en Katoen op de Turfkade. Wil je nog een dagje langer genieten van alles wat Brielle en omstreken je te bieden heeft? Er zijn meerdere mogelijkheden om te overnachten.

Hotel de Zalm: een Fletcher hotel in Brielle centrum. Perfecte locatie als je wilt genieten van alles wat Brielle te bieden heeft. Het hotel ligt middenin het centrum en je kunt lopend alle leuke winkeltjes, terrasjes en restaurantjes bezoeken. Tegenover het hotel vind je Momenti, een authentiek Italiaans restaurant waar je echt heerlijk kunt eten. Een ander restaurant dat meer dan de moeite waard is, is De Smaeck van Brielle op het leukste pleintje van Brielle centrum. En wil je aan het water borrelen en/of eten? Loop dan een stukje door naar het eind van de Voorstraat en neem plaats bij het Swarte Schaep. Hier drink je de lekkerste Rioja wijn!

Bastion Hotel Brielle: ben je iets meer gesteld op je rust, maar wil je wel op loopafstand logeren van Brielle centrum, dan is dit de perfecte locatie. Binnen een paar minuten ben je bij de Brielsche Aap en in het centrum.

Camping de Meeuw: houd je van kamperen dan is deze camping aan het Brielse Meer een heerlijke plek. Gelegen aan het water maar wel op loopafstand van Brielle centrum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *