Nieuwe hotspot: de Brielsche Aap


Whoohoo er is een nieuwe hotspot in Brielle:  de Brielsche Aap! Eigenlijk zou ik beter kunnen zeggen er is een nieuwe hotspot op het eiland Voorne Putten. Waarschijnlijk kom ik er ook nog mee weg om deze unieke plek de nieuwe hotspot van Zuid-Holland te noemen, waarmee ik stiekem de Randstad bedoel. Al willen we natuurlijk niet tout Amsterdam verwelkomen, die hebben zelf genoeg hippe tentjes ;-). Wij hebben nu de Brielsche Aap waar we kunnen ontbijten, lunchen en dineren maar waar we ook kunnen chillen in de tuin, kunnen genieten van muziek en kunst, de kids kunnen ravotten in de natuurspeeltuin en……. De lijst is nog veel langer. Binnenkort hoop ik hier bijvoorbeeld ook lekker aan te schuiven aan de werktafel met mijn laptop samen met andere flexwerkers. Kortom een plek waarvan we niet wisten dat we hem nodig hadden, maar nu niet meer zonder kunnen. Vanaf nu is er altijd een antwoord op de vraag: Wat te doen in Brielle? Hell yes! De Brielsche Aap…

Foto’s: Edith Schoo

Sfeervol interieur middenin de natuur

Location, location, location. De Brielsche Aap doet deze uitdrukking eer aan. Het ligt op het prachtige eilandje het Waterravelijn dat onderdeel uitmaakt van de oude verdedigingswerken van ons monumentale stadje Brielle. Jarenlang was het eiland onbereikbaar voor publiek. Totdat Edith met een topidee de gemeente wist te overtuigen dat zij de juiste dame was om het verwilderde eiland om te toveren tot een horeca pareltje. Dit zonder het karakter van het eiland teniet te doen. Verscholen tussen de bomen verrees een schitterend pand met heel veel glas om zo ten volle te kunnen genieten van de natuur. Maar niet alleen naar buiten kijken hoor! Het interieur is zo spectaculair dat het ook zeker je aandacht verdient. Prachtige kleuren en materialen maken het tot een lust voor het oog. Ondanks het grote aantal tafels heb je door de nisjes, vloerkleden en de stalen huisjes toch een intiem gevoel. Je zit niet verloren in de grote ruimte. Ook de betegelde zwart-witte bar is je aandacht waard. Ennuh, een heerlijke plek om te zitten op een regenachtige zondagmiddag, aan sfeer geen gebrek.

Toffe evenementen bij de Brielsche Aap

Edith en haar team (genaamd de horeca-toppers) zijn heel goed in het bedenken en organiseren van toffe evenementen. Zo was ik aanwezig bij een Italiaanse middag. Een gure, saaie zondag werd een heerlijk culinair avontuur omlijst met Italiaanse klanken. Als de temperatuur stijgt boven de 25° kun je op zondag geregeld genieten van een DJ in the park. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier nog niet geweest ben, als strandmeisje zit ik dan liever met mijn voetjes in het zand te genieten van een Mojito.

De Brielsche Aap is ook de host geweest van de Mid Summer Blues. De combinatie van de avondzon op de langste dag van het jaar en de prachtige entourage van het eiland maakten het de perfecte plek voor het optreden van Champagne Charlie.

Dit is nog maar een greep uit alle leuke dingen die ze organiseren en nog gaan organiseren. Dus vraag jij ook weleens af wat te doen in Brielle, houd dan de Facebook pagina van de Brielsche Aap in de gaten, dan zie ik je daar :-). Zeker de Scrambled Jazz ontbijten waar je de komende maanden kunt aanschuiven zijn tof.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *