Tuinhuis, houten tafel, pubers, bier én gelukkig bierviltjes


Drie keer raden? Wat levert de combi van een tuinhuis, 3 pubers en het wonen op 100 meter afstand van de favoriete kroeg van die pubers (én hun vrienden) op? Yes! Dat dus! Elke zaterdagavond wordt ons tuinhuis overgenomen door een dozijn (en meer) pubers. Die stiekem denken dat het hun chillruimte is in plaats van mijn ‘kantoor’. Het gaat zelfs zover dat er complete sociale paniek ontstond toen wij met Oud en Nieuw met de pubers op vakantie waren. Waar oh waar moest er nu Oud en Nieuw gevierd worden.

Help! Ik wil geen kringen in mijn tafelblad

Oudste puber studeert inmiddels maar de weekenden thuis worden doorgebracht met de middelbare school squad. Zaterdagmiddag komen de boys kratjes bier brengen en vanaf een uurtje of negen scharen ze zich met z’n allen om de grote tafel in het tuinhuis met een hapje en een drankje. Jaren geleden heb ik (with a little help from a friend) een grote tafel voor 12 personen ontworpen en gemaakt. Het hout is afkomstig van houten zeecontainers waarin dure boten van Amerika naar Nederland worden verscheept. Echt prachtig hout! Het hout is mooi door de stoere stempels en de ruwe afwerking. Ik heb de tafel enkel met olie bewerkt om het karakter van hout te bewaren. Maar daar schuilt ook het probleem: 12 pubers denken echt niet na over het gebruik van onderzetters. Ik wil geen kringen! Daarom kwam de vraag van Studentendrukwerk of ik hun nieuwe product (bierviltjes) wilde testen als een geschenk uit de hemel.

Drink met (je) mate(n)!

Hilarische bierviltjes

Het tuinhuis is recentelijk gerestyled (na commentaar van de pubers dat lime-groen écht niet meer kon!) en zijn de lime-groene onderzetters in de kliko verdwenen. Supertof om nu samen met dochterlief onderzetters te ontwerpen. Eén ding staat vast, er komt geen groepsfoto op. Er is namelijk altijd wel iemand die er niet opstaat of iemand die er afgrijselijk opstaat. Maar…. een foto van puberdochter is natuurlijk wel leuk, ook al vindt ze dat zelf niet. Uiteraard staat ze er afgrijselijk op ;-). Niet volgens mama hoor, maar volgens haar eigen dramatische beoordelingsvermogen zoals alleen pubers dat kunnen. Zo’n foto lijkt mij niet alleen leuk maar ook praktisch! Ik acht de kans namelijk groter dat ze de bierviltjes gaan gebruiken als er een foto opstaat. Zo’n foto blijft toch altijd enigszins hilarisch.

Bierviltjes ontwerpen

Eindresultaat: geslaagd (de bierviltjes)

Ik ben samen met puberdochter aan de slag gegaan. De ontwerptool van Studentendrukwerk werkt heel intuïtief en is ook zonder design-kennis goed te gebruiken. Het werkt lekker snel. Gelukkig wel want student-dochter heeft volgende week 3 examens en eigenlijk helemaal geen tijd. Je hebt keus uit ronde of vierkante bierviltjes en één- of tweezijdig bedrukt. We hebben gekozen voor vierkante bierviltjes met dubbelzijdige bedrukking. Verder hebben ze standaard designs waar je uit kunt kiezen. Echt leuke designs met pittige quotes! Toch hebben we gekozen voor een eigen design en tekst. En, en, en? Hoe is het geworden? Het waren 2 spannende wachtdagen, maar gelukkig zijn ze geslaagd (nu nog wachten of ze geslaagd is voor haar examens, dat duurt iets langer dan 2 dagen). Aanstaande zaterdag worden ze in gebruik genomen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *