Onmisbare keukenapparaten voor een pubergezin


Drie pubers in huis (mmmm, eigenlijk nog maar tweeëneenhalf; de puberin studeert en woont in Amsterdam en is alleen in het weekend hier) is soms een job from hell. Niet omdat ze zo ontzettend puberen, maar omdat zo ze ontzettend veel eten. Koekjes, snoepjes, snacks op zaterdagavond met hun vrienden, tosti’s als ze uit school komen (hé, 3 maaltijden per dag is echt niet genoeg), en na de voetbaltraining moet er weer eten in. Heel herkenbaar voor ouders met pubers denk ik?! De laatste jaren hebben wij ontdekt dat er 3 keukenapparaten onmisbaar zijn met pubers in huis.

onmisbare keukenapparatuur

Airfryer voor de zaterdagavond snacks

De airfryer vind ik echt een aanwinst voor ons pubergezin, niet alleen voor snacks maar ook voor allerlei ander eten. Hij kan zoveel meer dan patat en bitterballen ‘frituren’. Maar voor de pubers is hij ideaal om hun vrienden mee te voederen op zaterdagavond. We komen geregeld thuis om ons tuinhuis bezet te vinden door vrienden en vriendinnen die best een bitterballetje lusten. Het grote voordeel van de airfryer ten opzichte van de old school frituurpan vind ik (hier komt toch dat moederinstinct naar boven) dat er geen gevaar is van hete olie! Laten we eerlijk zijn, pubers denken soms al niet zo heel goed na, laat staan als er een drankje aan vooraf gegaan is. Dus veiligheid speelt hier voor mij een grote rol. De airfryer wordt ook gebruikt om pizza’s te bakken. Je gebruikt hiervoor een speciale pizzaplaat. Zonder voorwarmen heb je binnen 10 minuten een pizza klaar. Handig voor de boys die beide in de horeca werken en zaterdag vaak van de voetbal direct door moeten naar hun werk.


De contactgrill voor de allerlekkerste tosti’s

De tosti is uitgegroeid tot een soort cult food, er zijn zelfs tostirestaurants. Ook hier in huis is de tosti enorm populair. Er zijn speciaal casino broden en plakken kaas voor de pubers om binnen no time een tosti te kunnen maken. Ons oude tosti apparaat werd door de pubers niet echt gewaardeerd en dus moest er een nieuwe komen. Het is de door het AD best geteste Tefal contactgrill geworden. Hij maakt niet alleen de allerlekkerste tosti’s maar ook hamburgers, saté en gegrilde vis. Kortom min of meer gedwongen door de pubers zijn nu ook de volwassenen blij met deze aanschaf. Is echt een onmisbaar keukenapparaat en wordt bijna dagelijks gebruikt.

Blender voor gezonde smoothies

Heel eerlijk? De blender was in eerste instantie voor mij. Na mijn bezoek aan Bali ben ik verslaafd aan smoothie bowls als ontbijt. Maar ook de ubergezonde groene smoothies mag ik graag drinken. Ik had niet verwacht dat de blender ook een hit zou zijn onder de pubers. Na de voetbaltraining wordt er zeer regelmatig een smoothie gemaakt van vers fruit. Als moeder kan ik hier alleen maar blij om zijn, toch? Beter dan koekjes (al worden die natuurlijk ook heel veel gegeten ?). Inmiddels heeft de blender zichzelf bewezen en is hier een onmisbaar keukenapparaat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *