Uitjes met pubers – 5 toffe puberuitjes getest en goed bevonden


Een uitje met pubers? Uh…nog niet voltooide menspersonen oftewel pubers zijn bijna met geen mogelijkheid uit hun kamer te krijgen. Laat staan dat ze eruit komen om deel te nemen aan een familie-uitje. “Mammmm, ik zit middenin een Fifa-potje!”. Om enige sociale familie-beweging te forceren moet je met echt toffe puberuitjes komen. Hier in huis leven we met 3 pubers die oh zo lief zijn, maar niets puberlijks is hun vreemd. Afgelopen tijd hebben we meermaals vernomen dat onze ideeën wat betreft een gezellig familie-uitje echt boring zijn. Onderstaande puberuitjes zijn door onze nog niet voltooide menspersonen goedgekeurd. Het was geen waste of time om er je kamer voor uit te komen, het hoogst haalbare compliment.

Laat je met je gezin opsluiten in een Escape Room

Een middagje/avondje met het hele gezin proberen te ontsnappen uit een Escape Room is een door onze pubers goedgekeurd dagje/avondje uit. Ook al liepen we met z’n vijven als kippen zonder kop rond te rennen en waren we toen de tijd voorbij was nog niet eens op de helft van onze ontsnapping, de dag was zeer geslaagd. Als wijze volwassene leek het mij verstandig om één persoon als ‘leider’ aan te wijzen, die de boel kon coördineren. Maar dit ging natuurlijk niet gebeuren. Liever lekker chaotisch de aanwijzingen proberen te ontrafelen. We hebben lol gehad en gaan zeker nog een keer een andere Escape Room bezoeken.

Uit eten maar dan op een foodtruck festival

Uit eten met onze pubers is best een beproeving. Niet omdat ze niets lusten maar het kiezen van een restaurant is de bottleneck. De een wil pizza, de ander Thais en de volgende sushi (gatsie dat eet ik echt niet!). Oplossing: een foodtruck festival! Ze kunnen lekker ‘loslopen’, zelf kiezen wat ze gaan eten en drinken en het is de puberogen ook best een hip gebeuren. Hier willen ze wel gezien worden met hun ouders. Ennuh niet geheel onbelangrijk, ook een erg leuk uitje voor de ouders, wijntje erbij en genieten maar.

uitjes met pubers

Ga een avondje los in de gamehal

Heel eerlijk? Niet echt mijn cup of tea, maar een avondje gamen in een gamehal sluit volledig aan bij het puberbrein. Ze kunnen de hele avond los met games maar ook air hockeyen, dansen en ouderwets racen. En als de kids het naar hun zin hebben, hebben de ouders dat ook. Als je ze maar niet voor gek zet, ik mag bijvoorbeeld niet dansen ;-)!

Skydiven: geef je pubers een vrije val ervaring

Let’s fly! Een dagje skydiven zorgt voor 100% succes en je bent direct de tofste ouder van het noordelijk halfrond. Zeker als je niet bang bent aangelegd en zelf ook een poging waagt. Skydiven biedt een unieke ‘vrije val’ ervaring, zonder dat je daarvoor uit een vliegtuig hoeft te springen. Het is niet goedkoop maar hebben jullie als gezin iets te vieren dan is dit echt een aanrader en absoluut puber-proof.

Ga toeren in een Audi R8 of een andere puber-proof bolide

Is jouw puber ook helemaal autogek, huur dan eens een bijzondere auto en ga toeren. Je huurt dit soort auto’s vaak niet bij een regulier autoverhuurbedrijf maar bij gespecialiseerde verhuurbedrijven. De kers op de taart is dat je zelf mag rijden, dat is toch veel toffer dan dat een chauffeur jullie rondrijdt. Het huren van zo’n auto voor één dag is duur en dan bedoel ik ook echt serieus duur. Je kan dit soort auto’s echter ook voor een uur huren en dan is het heel betaalbaar.

1 Comments

Christine
Reply augustus 27, 2021

This is a nice list! Thank you!
We've been to Rotterdam last week for a family trip, so me, my younger brother who's 14 and our parents. What a time! I finally saw the Cube Houses wow and took photos next to American hotel!
My dad's collegues from Amsterdam recommended to play an outdoor escape room game to explore the city and have fun. They did it for the teambuilding last month and everyone enjoyed playing it. We decided to choose the same scenario they played, Sherlock, as he said it's really cool and everyone loved it. And yes! It's been so much fun and we discover some nice streets of Rotterdam that are off the avarage touristic list!
If i understand it right, those games can beplayed in any city around the Netherlands. I really recommend it, those guys, Quest Escapes have several games to play. We found them here on the Rotterdam page https://www.quest-escapes.com/nl/outdoor-escape-room/rotterdam/, guess every city has its own page. Check it out, a nice tip to spend a day out with the family or friends!
Christine

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *