Wat te doen thuis? #corona


Soms moet je even stilstaan om weer vooruit te komen …

Nu staan we stil maar dit is niet for ever! Ook Corona gaat voorbij en kunnen we weer gaan genieten van het leven buiten de deur. We moeten er het beste van maken in onze eigen omgeving, maar wat te doen thuis? Je kunt deze tijd positief gebruiken door het leven thuis te omarmen en bezigheden te zoeken die je voldoening geven. Ga er eens lekker voor zitten en ‘plak’ je digitale foto’s in een fotoboek of volg een online cursus. Een cursus waar je blij van wordt en altijd al hebt willen doen, dit is de tijd om de knoop door te hakken en er 100% voor te gaan.

Het is belangrijk om in deze periode van je huis een echt thuis te maken. We zitten tenslotte de komende maanden opgesloten in onze zelf-gekozen omgeving, maak er dan ook iets gezelligs van.

Plak je digitale foto’s in een fotoboek

Ken je dat, je maakt de mooiste vakantiefoto’s en bent vast besloten om er een mooi fotoboek van te maken? Maar bij thuiskomst begint het echt leven weer en verdwijnt het vakantiegevoel en daarmee je vastbeslotenheid om de foto’s in te plakken naar de achtergrond. Nu is het dé tijd om je laptop door te spitten en al die vakantiefoto’s uit te zoeken. Je mooiste foto’s verdienen natuurlijk een plek in de spotlights, oftewel als je dan toch bezig bent, verwissel dan gelijk de foto’s in je lijstjes of laat mooie wanddecoratie maken. Zo sla je twee vliegen in één klap, je huis wordt een echt thuis en je foto’s krijgen de aandacht die ze verdienen.

Volg een online cursus

Altijd al gitaar willen leren spelen? Jezelf willen ontwikkelen op persoonlijk gebied? Of juist jezelf willen ontwikkelen op het business vlak? Hak nu die knoop door en schrijf je in voor die cursus. Als straks deze social distancing periode is afgelopen, heb jij de voldoening van de verrijking van je kennis.

Ruim je kast op en verkoop je spullen online

Uitpuilende kasten kennen we allemaal en de helft van wat uit die kasten puilt wordt niet gedragen. Dus ga lekker aan de slag met je kast, de kast van de kids en vergeet de speelgoedkast niet. Er zijn tegenwoordig meerdere sites waar je je kleding kunt verkopen. Natuurlijk het aloude Marktplaats, echter ik vind dat hier teveel bedrijven adverteren, alle topposities zijn ingenomen door shops. Een mooi alternatief om je kleding te verkopen is Vinted, United Wardrobe en je designer kleding kun je verkopen via The Next Closet.

Kook uitgebreid met verse producten

Natuurlijk wil ook jij je immuunsysteem optimaal hebben in deze tijd van Corona. Goed eten helpt hierbij! Dus dit is de tijd om lekker uitgebreid te gaan kokkerellen met verse producten. Er is online zoveel lekkers te vinden dat het een makkie is om elke dag een heerlijke én gezonde maaltijd op tafel te zetten. Heb je echt geen inspiratie? Misschien is een abonnement op een foodbox iets voor je! Zeker de Marley Spoon box is een aanrader, veel vers en zeer inspirerend.

Wat te doen thuis? Check je verzekeringen en abonnementen

Verzekeringen en abonnementen zijn van die producten die je afsluit en vervolgens jaren niet meer naar omkijkt. Uh, tenminste zo gaat dat hier ;-). Neem eens de tijd om een avondje of twee lekker in deze materie te duiken en je zult zien dat hier veel valt te halen. Dubbele verzekeringen, een Donald Duck abonnement terwijl je kids al pubers zijn, een inboedel die gebaseerd is op 20 jaar geleden, etc. Het lijkt een rotklus (en stiekem is het dat natuurlijk ook) maar juist een rotklus geeft als het gedaan zoveel voldoening. En je kunt weer jaren vooruit!

Maak een lijst met klusjes die zijn blijven liggen en doe ze nu

Is dat alleen bij ons of hebben jullie hier ook last van, een plintje dat je later nog wel zou maken, een lampje dat je nog wel zou ophangen, een muurtje dat je nog wel zou verven. En hoppa het is 10 jaar later en die klusjes zijn (natuurlijk) niet gedaan. Maak een lijst van al deze klusjes (waarschijnlijk moet je goed rondkijken, want dat peertje aan het plafond valt je al jaren niet meer op) en ga aan de slag ennuh stop pas als alles af is! Let’s be honest, er valt toch niets beters doen in deze stay at home tijd.

Ga thuis sporten en kies een andere sport dan normaal

De sportscholen zijn dicht en als je niet tonnetje rond wilt worden van al het Netflixen moet je thuis sporten. Gelukkig leven we in de online tijd en kunnen we de sportlessen op Youtube kiezen. Kies eens een andere sport dan je gewend bent. Wat te denken van een HIIT sessie (mijn favoriet => met een half uurtje zweten ben je kant en klaar) of probeer eens een yoga les uit. Ook cardio boxen is thuis goed te doen. Tip: sport zoveel mogelijk buiten, goed voor je immuunsysteem.

Neem heerlijke me-time, maskertjes, badderen, nagels lakken…

Tja, nu ook de kappers en de schoonheidsspecialisten dicht zijn, moeten we zelf aan de slag om over een paar maanden een beetje fris en fruitig uit onze huizen te kruipen. Neem lekker vaak een avondje me-time en geniet van een geurig bad, neem een maskertje en lak je nagels. Als je er goed uitziet, voel je je ook veel beter. Een aanrader voor me-time is een abonnement op de Goodiebox. Elke maand ontvang je heerlijke producten voor jouw beauty ritueel.

Maak van je tuin een paradijs

In mei naar het strand, forget it! We moeten het doen met onze zwembadjes in de tuin. Dus ga nu aan het werk en maak van jouw tuin een paradijsje waar je straks als het zomerweer aanbreekt heerlijk van kunt genieten. Je tuinplanten, tegels, loungeset bestel je natuurlijk lekker online. Ga ook straks met de Paasdagen niet rondlopen in het tuincentrum, stay home and save lives.

Ga leren mediteren


Als je nog nooit hebt gemediteerd is dit de tijd om je er eens in te verdiepen. Juist een een tijd van crisis kan een half uurtje mediteren je enorm helpen om alles in perspectief te zien en je hoofd op orde te krijgen. Je zult merken dat als je een paar weken verder bent, je er steeds beter in wordt en je anders tegen de dingen gaat aankijken. Op Youtube zijn veel kanalen te vinden die meditaties aanbieden, kies een kanaal en meditatie die bij jou past.

Lees/luister boeken om jezelf te ontwikkelen

Juist nu is het tijd om eens goed naar jezelf te kijken en je jezelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Ben je niet zo’n lezer? Download de app Storytel, ga in je tuin liggen en go for it. Ongemerkt verzamel je zo enorme kennis. Storytel heeft een enorme verzameling marketing boeken, persoonlijke ontwikkeling boeken en spiritualiteit die allemaal bijdragen aan jouw groei in deze lastige tijd.

Ga video borrelen met je vrienden/familie

Last but not least: ga video borrelen met je vrienden en familie. Hoe? Download de app Houseparty en je kunt met al je vrienden de Vrijmibo beleven. Want in deze tijd moet er zeker ook ruimte zijn voor ontspanning om even te ontsnappen aan de werkelijkheid die zo onwerkelijk lijkt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *