Verhuizing naar Portugal


Het is stil geweest op mijn blog het afgelopen jaar. Ik heb tijd nodig gehad om weer te landen… Er is veel gebeurd. Inmiddels woon ik alweer bijna een jaar in m’n eentje in Portugal. Hoe fijn ik het hier ook vind, verhuizen naar een ander land en mijn (inmiddels volwassen) kinderen achterlaten was niet altijd even makkelijk. Dit is in een notendop mijn leven van 2022, ik zie het als mijn transitie-jaar. Symbolisch begint voor mij nu mijn nieuwe leven. Ik heb Oud en Nieuw dan ook uitbundig gevierd hier in Lagos.

Balkons inrichten

Ik woon hier prachtig! Ik heb een mooi en comfortabel appartement op een supergave plek, in slechts 5 minuten lopen ben ik op strand. This is the dream. Het afgelopen jaar heb ik genoten van alles wat Portugal te bieden heeft, zon, warmte, natuur, lekker eten en drinken en ik heb veel (heel veel) bezoek uit Nederland gehad. Maar nu wordt het tijd om mijn appartement en dan met name mijn balkons te gaan inrichten. Ik heb een gemeubileerd appartement gehuurd maar dat plastic tuinmeubilair verdient echt wel een upgrade. Zeker omdat ik veel buiten zit. En mijn balkons zijn nog zo kaal, ik heb behoefte aan mooie potten en planten. Gelukkig heb ik al een tuincentrum gevonden waar ik dit kan aanschaffen.

Bladluis biologisch bestrijden

Maar aangezien ik hier middenin de prachtige natuur woon, wil ik wel goed nadenken hoe ik eventuele bladluizen ga bestrijden. Ik heb geen zin in allerlei chemische troep. Dat lijkt me niet goed voor alle prachtige bloemen die hier gewoon langs de kant van weg groeien. Na onderzoek te hebben gedaan kwam ik erachter dat je bladluis heel gemakkelijk biologisch kunt bestrijden met larven van lieveheersbeestjes of met larven van gaasvliegen. Dit lijkt mij een mooie oplossing voor mijn toekomstige balkontuinen. Gelukkig heb ik zoals gezegd veel bezoek uit Nederland en zij kunnen dan ook mooi een pak lieveheersbeestje larve meenemen in hun koffer. Want hé, ze mogen hier gratis logeren in ‘Hotel Corina’ zoals mijn buren het allemaal noemen.

Prachtige natuur van Portugal

Ik geniet enorm van alle natuur om me heen, maar ik zie er ook echt naar uit om een stukje natuur te creëren op mijn balkons. De natuur hier is amazing! Als er een paar druppels regen zijn gevallen zie je de kliffen helemaal groen worden met klavers. Inmiddels staan de klavers in bloei en zijn de groene velden veranderd in een gele bloemenzee. Zo dor als alles in de zomer kan zijn, zo prachtig groen en geel is het nu. Ik kijk nu alweer uit naar het voorjaar als alle veldbloemen weer tevoorschijn komen. Kortom, ik heb mijn plek gevonden hier in Portugal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *