Algarve Klimaat: Alles wat je moet weten over het weer in de Algarve


De Algarve is een populaire bestemming voor vakantiegangers van over de hele wereld. En dat is niet voor niets! Het heerlijke weer in de Algarve, de prachtige stranden en het bruisende nachtleven trekken elk jaar miljoenen bezoekers aan. Maar hoe is het weer eigenlijk in de Algarve en wanneer is de beste tijd om te bezoeken? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en geven we uitgebreide informatie over het weer in de Algarve. Ik woon zelf in Lagos in de Algarve dus je krijgt je informatie uit de eerste hand ;-) 

Mocht je helemaal up to date willen zijn wat het weer in de Algarve betreft, volg dan mijn Instagram account. Hier plaats ik iedere dag een foto van het weer in de Algarve. Dus vraag jij je af, hoe is het weer in januari in de Algarve? Klik dan snel door en geniet van de mooie foto’s van Portugal en zie direct hoe zonnig (of soms regenachtig) het weer is in januari. De rest van de maanden volgen…

Het weer in de Algarve

De Algarve heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. Het is hier het grootste deel van het jaar droog en zonnig, met gemiddelde temperaturen die oplopen tot boven de 30 graden in de zomer. Het is echter ook belangrijk om te weten dat de Algarve af en toe wordt geteisterd door zomerse buien, waardoor het een paar uur kan regenen. Ik woon richting de Atlantische kust in Lagos en vanwege de wind is het hier in de zomermaanden heerlijk. Niet te warm door het heerlijke briesje. En guess what? Die 300 dagen zon per jaar gaan echt nooit vervelen!

Beste reistijd voor het klimaat in de Algarve

De beste tijd om de Algarve te bezoeken is van april tot oktober. Tijdens deze periode is het weer het warmst en droogst, en kun je genieten van lange, zonnige dagen aan het strand. Als je het niet erg vindt om wat kou te trotseren, dan kun je ook in de wintermaanden naar de Algarve gaan. Het weer is dan nog steeds aangenaam en je kunt genieten van de rust en stilte die het hoogseizoen ontbreekt. Mijn persoonlijke voorkeur! Het weer is zalig in de winter, oké de avonden en nachten zijn koud, maar uitgebreid lunchen op strand in een zomertopje op 4 januari is zalig. En niet te vergeten: rustig!

Algarve januari: lunchen op strand

algarve weer januari

Weer Algarve in mei: wateractiviteiten

Mei: warm genoeg voor water activiteiten

Algarve in februari: perfect om te hiken

Algarve weer februari

Algarve in juni: lekker briesje ;-)

algarve weer juni


Het klimaat in verschillende delen van de Algarve

Het klimaat in de Algarve varieert enigszins tussen de verschillende delen van de regio. Zo is het op het westelijke deel van de Algarve, dat het dichts bij de Atlantische Oceaan ligt, meestal wat winderiger en natter dan in het oosten. Het oosten is echter de warmste en droogste regio, met een aanzienlijk hoger aantal uren zonneschijn per dag.


De invloed van de oceanische stroming op het klimaat in de Algarve

De Algarve wordt beïnvloed door de oceanische stroming, die warm water aanvoert vanaf de evenaar en ervoor zorgt dat het klimaat hier aangenaam is. Dit betekent echter ook dat er af en toe zware regenval kan zijn, vooral in de wintermaanden.

Conclusie: Algarve weer en beste reistijd

De Algarve is een heerlijke bestemming met een aangenaam mediterraan klimaat. De beste tijd om deze regio van Portugal te bezoeken is van april tot oktober, wanneer het weer het warmst en droogst is. Het klimaat varieert echter enigszins tussen de verschillende delen van de regio, en wordt beïnvloed door de oceanische stroming. Of je nu op zoek bent naar een zonnige vakantie aan het strand of naar een rustige vakantie in de winter, de Algarve biedt het hele jaar door aangename weersomstandigheden. Houd er wel rekening mee dat ik de winter de nachten erg koud kunnen zijn en aangezien de meeste appartementen en huizen geen verwarming hebben, het binnen ook aardig koud kan worden. Neem een warme pyjama mee ;-)

YOU MIGHT ALSO LIKE

reizen en geld verdienen: digital nomad
Reizen en geld verdienen? Volg mijn 7 stappenplan!
March 11, 2019
Wat te doen op Bonaire?
Wat te doen op Bonaire?
January 22, 2019
massage op Bali
Me-time op Bali: massage
April 10, 2018
Zlatni Rat Brac
Het eiland Brač – verrassende vakantiebestemming
January 25, 2018
Terrasweer
Vaker terrasweer met een windscherm
April 26, 2017
Gratis bezienswaardigheden in Parijs
September 15, 2016
Stedentrip Madrid Prado museum
Stedentrip Madrid: de Do’s en Don’ts
September 09, 2016
Goedkope vliegtickets boeken: 10 tips
Boeken van goedkope vliegtickets: 10 tips
August 24, 2016
bangkok
Bangkok: I love you
August 23, 2016

1 Comments

Wij
Reply juni 10, 2023

Wat een mooie kust, die rots in het water, prachtig!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *