Thuiswerkoutfits vs kantooroutfits


Het nieuwe locatieonafhankelijk online-werken brengt soms grappige kledingsituaties met zich mee. Zo kon het gebeuren dat ik de ene dag nog met mijn blote voeten in het zand op Bali zat te werken en de andere dag opgedoft en afgestoft in de Skylounge van het Hilton in Amsterdam stond, mijn Bali-bruine lijf in een strak jurkje geperst. Na zoveel weken de casual dresscode van de tropen te hebben gevolgd, voelden mijn outfit en highheels enorm overdressed aan. Maar hé, dress for the occasion! Je gaat tenslotte niet in je afgeknipte jeans aan de borrel in het Hilton met mensen uit de financiële wereld. Maar inmiddels heb ik aardig wat verschillende outfits voor de verschillende werkdagen. Outfits voor thuiswerkdagen, voor hippe koffiehuis-werkdagen, voor kantoordagen, voor meetings, voor borrels en netwerkdagen etc.  

Thuiswerkoutfits vs kantooroutfits

Thuiswerkoutfits

Heerlijk vind ik mijn thuiswerkdagen. Lekker knus in mijn ‘tuinkantoor’ met ’s winters altijd bezoek van poezenkinders die lekker naast mijn laptop komen liggen. Het is heel verleidelijk om in mijn huispak te werken, maar daar word ik niet productiever van. Deze outfit associeer ik teveel met  chillen en Netflixen. En ik moet er niet aan denken dat ik een onverwachte Skypecall krijg terwijl ik in mijn pyjamapak zit te werken. Mijn outfit voor de thuiswerkdagen bestaat meestal uit een comfi jeans met een t-shirt of sweater. Jeans koop ik lekker online bij Jeans Centre, zij hebben een enorme collectie en je betaalt geen verzend- of retourkosten. Verzendkosten vind ik namelijk echt een afknapper!

Kantooroutfits

Wij hebben geen eigen kantoor maar een trendy co-work plek in Amsterdam. Hier werken alleen hippe ‘pubers’ (iedereen jonger dan 30 jaar is in mijn ogen een puber) en ik hoef me bij kantoordagen dus niet enorm op te tuigen. Maar hebben we op kantoor een afspraak met bijvoorbeeld onze accountant dan maak ik toch net iets meer werk van mijn outfit. Ik kom graag professioneel voor de dag en wil niet dat mijn kleding iets anders uitstraalt. Sinds kort heb ik een superleuke website ontdekt waar ze zeer voordelige business outfits verkopen: SheIn. Hier koop je voor een nog geen € 10 een chiffon bloesje of een jurkje voor € 20.  Voor dit soort bedragen maakt het mij niet uit dat ik deze kleding enkel draag als ik een meeting heb.

Dress shabbily and they remember the dress; dress impeccably and they remember the woman

Outfits voor netwerkdagen en borrels

Ik probeer me altijd te verdiepen in de bedrijfscultuur als ik een netwerkdag van een bedrijf heb. In mijn wereld is bijna iedereen jong (héél jong) en is de kledingstijl vaak casual. Ik wil dan niet als een stijve tante totaal overdressed aankomen. Meestal geeft de Facebookpagina van een bedrijf een goed beeld van de kledingstijl die heerst binnen een bedrijf en anders kun je ook de medewerkers opzoeken op LinkedIn om te zien of ze strak in pak op de foto staan. Borrels zijn een leuke aangelegenheid om eens lekker los te gaan wat betreft mijn kleding. Hier kijk ik niet alleen naar het bedrijf maar ook naar de locatie. Een borrel in een biercafé is een totaal andere ervaring dan eerder genoemde Skylounge.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *