Me-time op Bali: massage


Over een paar dagen gaan mijn laptop en ik naar Bali om te werken. Niet omdat het moet, maar – juist ja – omdat het kan. Dit is voor mij het grootste voordeel van een online business, het niet gebonden zijn aan plaats of tijd. Niet dat ik veel op reis ga met mijn laptop, dat laat mijn drukke gezinsleven niet toe. Drie pubers hebben nu eenmaal aandacht nodig, meer dan alleen een halfuurtje facetimen per dag. Maar zo nu en dan is het heerlijk om even te ontsnappen aan alle drukte en het is goed voor de business. Mijn zakenpartner is een real digital nomad en het is goed om een paar keer per jaar langere tijd samen op 1 plek door te brengen om zo de business op het juiste spoor te houden. Want ondanks dat we elke dag Skypen, geeft face to face toch net dat beetje extra. En samen een drankje doen levert vaak mooie nieuwe ideeën op.

Wat te doen met mijn vrije tijd?

Met een gezin van 3 pubers en een fulltime job is er weinig me-time. Er is altijd wel iets te doen. Met werken, wassen (heel veel wassen), eten koken (heel veel eten koken?), kijken bij sportwedstrijden en huiswerk begeleiden, is de hele week meer dan gevuld. Daarbij ben ik een enorme sportfanaat, dat heb ik ook nodig om m’n hoofd leeg te maken/houden. Hier gaat dan ook mijn weinige vrije tijd aan op. Maar op Bali hoef ik alleen te werken en verder ben ik VRIJ! Wat te doen met al die vrije uren? Ik moet iets hebben wat net als sporten mijn hoofd leeg maakt. Op aanraden van vriendinnetjes ‘moet’ ik naar een masseur. In Nederland laat ik me nooit masseren, simpelweg omdat ik er de tijd niet voor heb en ik kan het geduld er niet voor opbrengen. Ik ben een echte massage-dummie. Om toch enigszins te weten wat  me te wachten staat, heb ik de verschillende soorten massages op een rijtje gezet om zo te kunnen beslissen welke massages voor mij geschikt zijn.

massage op Bali

Energetische massage

Energetische massage spreekt mij enorm aan vanwege het vrijkomen van het hormoon oxytocine. Dit hormoon is de tegenhanger van het stresshormoon adrenaline en het bevordert rust en verbondenheid. Dit lijkt mij een goede (tijdelijke) vervanger van sport, niet wat betreft conditie maar wel om mijn hoofd leeg te krijgen. Ik houd heel erg van nadenken, maar soms ‘moet’ het hoofd gewoon uit. Twee kilometer zwemmen of 45 minuten zweten op m’n spinfiets is meestal voldoende om rust te creëren. Het idee achter energetische massage is dat alles in je lichaam beter gaat stromen. Niet alleen je energie maar ook je emoties en gedachten. Vooral dat laatste trekt mij over de streep om naar een energetische masseur op zoek te gaan op Bali. Deze vorm van massage is al eeuwenoud en komt oorspronkelijk uit China en Tibet. In deze landen maakt een energetische massage zelfs deel uit van een behandelplan. Ik ben echt heel benieuwd wat deze massage mij gaat brengen.

Shiatsu

Shiatsu massage is het opheffen van blokkades in het lichaam. Heel eigenwijs denk ik dat ik geen blokkades heb en ook de vorm van masseren – vooral drukken met de duim – is niet iets wat mij aanspreekt. Ik ben bang dat ik hier geen geduld voor kan opbrengen. Maar ik ben een totale dummie dus misschien heb ik het wel helemaal fout. Massages op Bali zijn extreem goedkoop voor ons Europeanen, daarom zet ik mijn eigenwijs over boord en ga zeker deze vorm ook een keertje uitproberen. Tenslotte wil ik natuurlijk wel een volledig beeld hebben voordat ik ga lopen roeptoeteren dat het niets voor mij is.

Bindweefsel massage

Nadat ik 5 jaar geleden ben geopereerd aan een tumor in mijn bindweefsel is alles wat te maken heeft met bindweefsel taboe. Zo’n massage heeft hier uiteraard helemaal niets mee te maken, maar zoals mijn chirurg altijd zegt, waarom zou je het willen? Dus dit laat ik lekker aan me voorbij gaan. Al lijkt zo’n bindweefsel massage mij wel erg lekker voor mijn rug, zeker op de plek waar toentertijd de tumor + omliggend bindweefsel is weggehaald. Er zit veel littekenweefsel en het hele gebied is stug en pijnlijk. Misschien zou zo’n bindweefsel massage voor een verbetering kunnen zorgen. Maar dit doe ik liever in overleg en niet als spontane Bali-actie.

Hot Stone massage

Stil liggen met stenen op m’n rug? Sorry, dit gaat niet lukken. Hier ben ik echt te actief voor ingesteld. Misschien een beetje kort door de bocht…maar zelfs bij de kapper ben ik het na een kwartiertje echt wel zat terwijl mijn kapster al 30 jaar mijn beste vriendinnetje is. Liever drink ik een wijntje met haar dan al dat getut aan m’n hoofd. Ik denk dat een hot stone massage mij niet net als een energetische massage gaat helpen om alle gedachten in m’n hoofd tijdelijk uit te zetten.

Ontspanningsmassage

Heerlijk! Maar ook iets wat misschien voor Bali een beetje te gewoon is, liever probeer ik wat apartere vormen van massage uit. Ik houd het voor deze keer bij een bezoekje aan een energetische masseur en en misschien een keertje naar een Shiatsu salon.

Mijn zoekrondje naar de voor mij beste massage heeft gelukkig duidelijkheid gebracht wat betreft wat ik wel en niet wil. Ik laat jullie weten als ik terug ben hoe een en ander is bevallen.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Mei: warm genoeg voor water activiteiten
Algarve Klimaat: Alles wat je moet weten over het weer in de Algarve
February 09, 2023
reizen en geld verdienen: digital nomad
Reizen en geld verdienen? Volg mijn 7 stappenplan!
March 11, 2019
Wat te doen op Bonaire?
Wat te doen op Bonaire?
January 22, 2019
Zlatni Rat Brac
Het eiland Brač – verrassende vakantiebestemming
January 25, 2018
Terrasweer
Vaker terrasweer met een windscherm
April 26, 2017
Zet kankerverwekkende kunstgraskorrels buitenspel
October 10, 2016
Gratis bezienswaardigheden in Parijs
September 15, 2016
Stedentrip Madrid Prado museum
Stedentrip Madrid: de Do’s en Don’ts
September 09, 2016
Goedkope vliegtickets boeken: 10 tips
Boeken van goedkope vliegtickets: 10 tips
August 24, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *