Duiken op Lombok is genieten to the max


Het was de bedoeling om deze periode van het jaar net als vorig jaar door te brengen op Bonaire om te duiken. Echter ik zit aan de andere kant van de wereld op Lombok. Soms lopen de dingen nu eenmaal anders. Maar in dit geval is anders niet slechter, duiken op Lombok is  fantastisch!  De flora en fauna onderwater is prachtig, het zicht is uitstekend en de divemasters van Lombok Dive zijn professionals. Ik heb voor Lombok Dive gekozen omdat dit het eerste duikcentrum is op Lombok dat geheel is opgezet door locals. Ook de dive instuctors en masters zijn allemaal inwoners van dit heerlijke eiland. Door met Lombok Dive te gaan duiken ondersteun je dus de lokale economie, voor mij naast de kwaliteit van een duikcentrum een grote pré.

duiken lombok

Duiken met Lombok Dive is genieten to the max

Wil je net als ik gaan duiken met Lombok Dive, kies dan voor een hotel in de buurt van Senggigi. Je wordt dan ’s ochtends heel luxe met een busje bij je hotel opgehaald en naar de haven gebracht. Lombok dive heeft 2 boten, beide boten zijn lokale boten. Heel tof om met zo’n omgebouwde vissersboot te gaan duiken in plaats van met een moderne speedboot. Het comfort aan boord is prima, er is genoeg ruimte voor alle passagiers, duikequipment en begeleiders. Per passagier gingen er in ons geval wel 3 begeleiders mee. We werden als fundivers compleet in de watten gelegd. Fles opbouwen? Werd voor ons gedaan! Equipment aan boord dragen? Werd voor ons gedaan! Afbouwen? Werd voor ons gedaan! Kortom ons bekroop het gevoel dat we prinsessen waren, luxe paardjes die maar 1 ding hoefden te doen: genieten! En dat hebben we gedaan

Verschillende duiklocaties

Lombok Dive gaat naar verschillende duiklocaties in de buurt van de Gili Islands op zo’n 30 minuten varen vanaf de haven. Je heb zelf een keus wat betreft de locatie, maar uiteraard zijn de suggesties van de divemasters altijd goed. Zij weten welke divespot die dag het beste zicht heeft en waar het mooiste onderwaterleven te spotten is. Ga vooral naar Turtle Point! Hier zwem je met tientallen grote zeeschildpadden. Overal waar je kijkt zwemmen schildpadden. Wij hadden het geluk een dag te duiken met een dive instructor die een camera bij zich had. Hij had heel veel geduld om ons zo mooi en spectaculair mogelijk vast te leggen. Eind van de dag waren in het bezit van ruim honderd foto’s en filmpjes. Voor mijn dochter die die dag haar eerste duik maakte na het behalen van haar PADI in Nederland, een waardevolle herinnering. In vergelijking met andere duiklocaties (Thailand, Caribisch gebied, Rode Zee) heb ik hier op Lombok een van de mooiste duiken gemaakt.

duiken op Lombok
duiken op Lombok
duiken op Lombok
duiken op Lombok

De condities bij de Gili Islands zijn relatief makkelijk om te duiken. De meeste divespots zijn driftdives. Je laat je door de stroom meevoeren langs alle mooie tropische vissen en de boot pikt je vervolgens weer op nadat de divemaster een ballonnetje heeft opgelaten. Duiken bij de Gili Islands is leuk voor zowel beginnende als ervaren duikers. Tot 18 meter is er meer dan genoeg te beleven om ook als Open Water duiker een topduik te hebben.

duiken lombok
duiken lombok

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *