Heel Holland baalt… Uh, nee!


De krantenkop ‘Heel Holland baalt’ vond ik maandagochtend op deurmat. Ik was getriggerd door deze krantenkop: waar baal ik (ik behoor tenslotte ook tot heel Nederland) van? Met stijgende verbazing las ik dat we met z’n allen balen omdat zowel Dafne als Ranomi geen goud hadden gepakt op de Olympische Spelen. De tweede kop ‘Maar moeten we niet blij zijn?’ kon bij mij niet het gevoel wegnemen dat vooral de journalist baalt. Het zou toch vanzelfsprekend moeten zijn dat heel Holland blij is, er waren dat weekend twee gouden medailles verdiend door prachtige sportmensen. Elis en Dorian van harte gefeliciteerd met jullie gouden plakken, KLASSE! Jullie hadden een ere plek op de voorpagina verdiend.

Een groot winnaar is ook een groot verliezer

Van kleins af aan heb ik mijn kinderen geleerd dat je pas een groot winnaar kunt zijn, als je ook een groot verliezer kunt zijn. Feliciteer je tegenstander met zijn/haar overwinning en meen dat ook echt! Beledig je tegenspeler niet door te gaan janken dat je ‘nog nooit zooo slecht gespeeld hebt’. Hij/zij was gewoon beter, no excuse! Huilen doe je maar in de auto naar huis, want teleurgesteld mag je zijn.

Ranomi en Dafne lieten na een teleurstellende prestaties zien wat een mooie sportvrouwen zij zijn. Grote winnaars, maar ook grote verliezers. Hoe anders waren de berichten die na hun race verschenen. Wat een slechte verliezers zijn die journalisten! Nooit aan sport gedaan? Topsport kent vele toppen en vele dalen, het is niet altijd goud wat er blinkt aan de horizon. Onze topsporters waar we met z’n allen heel trots op moeten zijn, krijgen mentaal heel wat voor hun kiezen. Maar ze zouden geen topsporter zijn als ze daar niet mee weten om te gaan. Misschien moeten we onze journalisten ook eens een maandje (jaartje?) op trainingskamp sturen?

Don’t make excuses, make results

Heel Holland straalt… Uh, ja!

Door al deze negatieve berichtgeving werden andere prachtige sportmensen gekleineerd. Is de zeer onverwachte gouden medaille van baanwielrenster Elis Ligtlee van mindere waarde dan een gouden plak van Dafne? Nee! Ook zij heeft jarenlang getraind, alles opzij gezet om tot die prestatie te komen. De andere dag kwamen daar nog twee onverwachte gouden plakken bij, maar ook deze worden overschaduwd door de negatieve berichtgeving. Niet alleen de krantenkop ‘Heel Holland baalt’ maar ook de eerdere berichten dat het niet ‘onze’ Spelen zijn dit jaar, doet vele prachtige sportmensen enorm te kort. Tevens wordt er een groot podium in de media vrijgemaakt voor Yuri van Gelder, die door zijn eigen toedoen niet eens kon worden beoordeeld op zijn sportieve prestaties. Had dit podium niet beter gereserveerd kunnen worden voor sporters die wel vanwege hun sportieve prestaties in de spotlights horen? Dus journalisten zet het chagrijn van je af en laat ons kennis maken met al die mooie sportmensen. Geef ze de positieve aandacht die ze allemaal stuk voor stuk verdienen.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Keramische bbq kamado the bastard
Mijn ultieme wens: een keramische bbq
April 28, 2017
Terrasweer
Vaker terrasweer met een windscherm
April 26, 2017
Telefooncel, bellen met een kwartje
Bellen met een kwartje in een telefooncel?
November 03, 2016
Zet kankerverwekkende kunstgraskorrels buitenspel
October 10, 2016
chirurg
Stoer en dapper alleen naar het ziekenhuis
September 05, 2016
Baby’s en peuters moeten worden onderwezen?
August 18, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *