Vaker terrasweer met een windscherm


Als ik na maanden ontwaak uit mijn winterslaap ontwaak, wil ik maar één ding, naar buiten! Lekker genieten van de zon. Het mollenbestaan weer achter me laten. En waar kan dat nou beter dan op een terrasje? Zon, glaasje wijn, leuk gezelschap en ik heb het helemaal naar mijn zin. Mijn lievelingsplekje bevindt zich aan het water, maar man oh man, die wind! Al enige tijd proberen ik en de andere stamgasten de eigenaresse te overtuigen dat wij – haar zeer gewaarde klandizie – een windscherm behoeven. Leuk die dekentjes maar mijn met zorg uitgekozen kekke outfit is onzichtbaar. Duhu, waarom zit ik hier? Juist, om gezien te worden! En natuurlijk om schaamteloos andere mensen te bekijken vanachter mijn zonnebril.

We cannot direct the wind, but we can adjust the sails

Terrasweer slecht voor m’n portemonnee

Dat windscherm is best een investering voor haar. Maar wij weten haar te overtuigen met onze niet te weerleggen argumenten. Het zal namelijk veel vaker terrasweer zijn en dat betekent meer omzet. Wij ontwaken veel eerder uit onze winterslaap om een drankje op het terras te doen. Uh, bij nader inzien is dat misschien niet zo goed voor mijn eigen financiële situatie. Straks zit ik begin februari al achter een wijntje. En zo’n windvrij terras nodigt ook nog eens uit om heel lang te blijven zitten. Kortom wij rekenen haar voor dat de omzet omhoog schiet. Zulke argumenten kan ze natuurlijk niet naast zich neerleggen. De belofte is gemaakt, er komt een windscherm.

Terrasweer

Glazen windschermen voor optimaal comfort

Maar….altijd weer een maar. We willen natuurlijk niets inleveren van ons perfecte uitzicht over de haven en we willen ook nog steeds lekker kunnen roddelen over iedereen die langsloopt. Wat? Is dat zijn  nieuwe vriendin? De oplossing: glazen windschermen. Comfortabel terrasweer zonder dat we iets inleveren van ons perfecte uitzicht. We moeten wel beloven dat we straks als het hoogzomer is niet klagen dat het té warm is. Nou, dat kunnen we ons nu met blauwe lippen van de kou echt niet voorstellen dus volmondig beloven we dat. Trouwens de windschermen zijn makkelijk verplaatsbaar,  dat komt wel goed. Een paar sterke mannen en we zitten weer lekker in een verkoelend briesje.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Mei: warm genoeg voor water activiteiten
Algarve Klimaat: Alles wat je moet weten over het weer in de Algarve
February 09, 2023
reizen en geld verdienen: digital nomad
Reizen en geld verdienen? Volg mijn 7 stappenplan!
March 11, 2019
Wat te doen op Bonaire?
Wat te doen op Bonaire?
January 22, 2019
massage op Bali
Me-time op Bali: massage
April 10, 2018
Welk dekbedovertrek past bij mij?
Welk dekbedovertrek past bij mij?
October 10, 2017
Overhemden online
De 4 musthaves voor de goedgeklede man
May 25, 2017
Keramische bbq kamado the bastard
Mijn ultieme wens: een keramische bbq
April 28, 2017
Telefooncel, bellen met een kwartje
Bellen met een kwartje in een telefooncel?
November 03, 2016
Gratis bezienswaardigheden in Parijs
September 15, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *