Mijn ultieme wens: een keramische bbq


Denk jij ook weleens na over de vraag: waar mogen ze me ’s nachts voor wakker maken? Mij voor een barbecuefeestje in de tuin. Sateetje, wijntje, haardvuur en natuurlijk goed gezelschap. Zelfs in de winter ben ik fan van bbq-en, ondanks dat ik een enorme hekel heb aan kou. Dat zegt denk ik wel iets over mijn barbecue verslaving. Maar… sinds ik bij vrienden de keramische bbq heb ontdekt, ben ik toch iets minder blij met mijn eigen zwarte bollenbuiken barbecue. 

Zo’n keramische bbq staat nu echt op nummer 1 van mijn verlanglijst! Wow, wat een grill-master is dat. I’m in love. Ik kan niet wachten tot hij achter in mijn tuin staat, heb alvast een plekje vrij gemaakt ;-)

Alleen voor bbq-ers met skills

Ik heb me door Kamado Express laten vertellen dat een keramische bbq niet geschikt is voor beginners. Nou, ik heb jaren geoefend dus ik vind mezelf best een bbq-ster met gevorderde skills. Tuurlijk ik ben ook begonnen met zwartgeblakerde burgers en salmonella kipsateetjes, maar inmiddels durven m’n vrienden echt wel bij mij aan de tuintafel te schuiven. Ik draai mijn hand niet om voor de perfecte steak. Dus een uitstekende kandidaat voor een nieuw grillmaatje en dit keer een keramische.

keramische bbq
keramische bbq

Welke zal ik kiezen? Lastig!

Meer dan alleen grillen

Het grote voordeel van een keramische bbq is de constante temperatuur. Zeker in de winter is dit ideaal. Door zijn keramische omhulsel blijft de warmt namelijk in de bbq. Het eten krijgt de heerlijke houtskool touch die ik altijd mis als je grilt op een gasbarbecue. Naast simpelweg grillen kun je met een kamado nog veel meer. Het is eigenlijk een slowcooker, oven en bbq ineen. En dat voor de prijs van één, koopje zou ik zeggen. Nee hoor, ze zijn echt pittig geprijsd. Dit is de reden dat ik er nog geen een in mijn tuin heb staan. Maar een mens moet altijd iets te wensen hebben en dit is mijn wens. Stiekem spaar ik al goede recepten die ik straks allemaal wil gaan uitproberen, want een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.

Kamado keramische bbq

YOU MIGHT ALSO LIKE

Wat te doen op Bonaire?
Wat te doen op Bonaire?
January 22, 2019
Zlatni Rat Brac
Het eiland Brač – verrassende vakantiebestemming
January 25, 2018
Geschiedenis sneakers
Geschiedenis van de sneakers
December 24, 2017
Welk dekbedovertrek past bij mij?
Welk dekbedovertrek past bij mij?
October 10, 2017
Overhemden online
De 4 musthaves voor de goedgeklede man
May 25, 2017
Zwembad in de tuin
Kinderdroom – zwembad in de tuin
May 10, 2017
Terrasweer
Vaker terrasweer met een windscherm
April 26, 2017
iPhone 5 wallet case portemonnee hoesje
Nooit meer zonder mijn iPhone 5 wallet case
April 14, 2017
Telefooncel, bellen met een kwartje
Bellen met een kwartje in een telefooncel?
November 03, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *