Wat is er mis met gewoon gezond eten?


Voedingsdeskundigen struikelen de laatste jaren over elkaar heen als het gaat om gezond eten. We moeten Goji bessen, tarwegras en weet ik al niet eten om toch vooral zo gezond mogelijk te leven. Leven? Is dat leven? De hele dag bezig zijn met superfoods en nooit eens een lekkere zak chips naar binnen stoppen? Wat is er mis met gewoon gezond eten? Oftewel elke dag groente en fruit en matig met alles wat niet zo goed voor je is? Het is tegenwoordig bijna misdadig om dit hardop te zeggen en zeker niet hip.

Gezond zonder superfoods

Ik vind mezelf gezond bezig. Ik rook niet, ik drink alleen in het weekend alcohol, ik sport 5 maal per week, ik heb geen overgewicht, ik eet zeker eenmaal per week vis en ik eet elke dag groente en fruit. Maar als ik de foodies moet geloven leef ik echt op het randje van de dood. Ik eet namelijk vlees, ben zo nu en dan dol op een vette hap en voor paprika chips kun je me ’s nachts wakker maken. Met andere woorden: ik leef! Ik leef zonder al die hippe zaden en grassen. En guess what? Ik ben gezond.

Grote winnaar is de voedselindustrie

De Westerse wereld is compleet doorgeslagen wat voeding betreft. Met als grote winnaar de voedingsindustrie. Die verdient namelijk grof geld aan mensen die denken heel gezond bezig te zijn met hun veel te dure superfoods. Van veel producten die worden verkocht als superfood is de werking nog nooit bewezen. Toch kopen mensen ze omdat ze zich laten leiden door de foodies die deze producten prediken alsof ze je eeuwige gezondheid opleveren. Begrijp me niet verkeerd, ik geloof zeker in gezond eten, maar niet in overgeprijsde zakjes Goji bessen. Kom op zeg, ik eet wel een appel en stop mijn energie in belangrijkere zaken.

Gezond eten

Eating healthy isn’t a trend, it’s a lifestyle

Gewoon gezond eten is ook gezond voor je portemonnee

Uiteindelijk draait alles om geld. Enige jaren geleden moesten we allemaal ‘Montignac-en’. Geen slechte koolhydraten en geen vet met koolhydraten combineren. Er werd grof geld verdiend door de aanbieders van producten met de goede koolhydraten. Een paar jaar later moesten we allemaal Sonja Bakker-en. Er werd door mensen veel geld uitgegeven aan producten die waren goedgekeurd door Sonja. Ook dit is een stille dood gestorven. Nu wordt er veel geld verdiend aan bessen en zaden. Zeker weten dat ook deze rage over enkele jaren weer heeft plaatsgemaakt voor iets nieuws. Het enige dat blijft is gewoon gezond eten en matig met alles wat niet goed is. En het mooie is: zo blijft ook je portemonnee gezond!

YOU MIGHT ALSO LIKE

Zlatni Rat Brac
Het eiland Brač – verrassende vakantiebestemming
January 25, 2018
Keramische bbq kamado the bastard
Mijn ultieme wens: een keramische bbq
April 28, 2017
Zet kankerverwekkende kunstgraskorrels buitenspel
October 10, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *