Gratis bezienswaardigheden in Parijs


De populairste stedentrip is en blijft Parijs. Wil jij ook graag de hoofdstad van Frankrijk bezoeken binnenkort, maar hik je tegen het dure imago aan?  Dat hoeft echt niet! Er zijn namelijk heel veel gratis bezienswaardigheden en dingen te doen in Parijs.

Gratis en voor niets in Parijs:

Gratis toegang Louvre museum

Plan je stedentrip in het eerste weekend van de maand. Elke eerste zondag van de maand is de toegang tot het Louvre namelijk gratis. Houd wel rekening met lange rijen, je bent natuurlijk niet de enige die de Mona Lisa gratis wil bezichtigen. Dus vroeg uit de veren, croissantje en café au lait nuttigen en op een drafje naar het populairste museum ter wereld. Zo ben je de drukte voor en heb je ’s middags tijd voor andere – gratis – activiteiten.

louvre gratis te bezoeken op elke eerste zonadg van de maand

Niet alleen de toegang van het Louvre museum is gratis op de eerste zondag van de maand, ook Musée d’Orsay, Musée Rodin en Centre Pompidou zijn op deze dag gratis te bezoeken. Voor museumliefhebbers is het dus zeker de moeite waard om bij het plannen van je stedentrip naar Parijs hier rekening mee te houden. Museumbezoek kan namelijk een behoorlijke hap uit je budget zijn. Alleen al voor het Louvre ben je zo’n € 15 per persoon kwijt.

Gratis eten en drinken in Parijs

Dit klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch kan het! Gratis drinken is heel gemakkelijk. Overal in Parijs bevinden zich fonteintjes, waar je gratis water kunt drinken. Tip: neem een klein waterflesje mee en vul deze gedurende de dag bij één van de vele fonteintjes. Soms moet je misschien even zoeken, de fonteintjes met gratis drinkwater zien er nogal verschillend uit, van heel authentiek tot supermodern.

Flessen bronwater zijn in een restaurant duur, maar je kunt altijd een karaf kraanwater bestellen. Zo’n karaf is meestal gratis als je tevens een glas wijn – in Parijs kun je echt niet zonder wijn – bestelt. Een voordeel in Parijs is dat je er altijd vanuit kunt gaan dat de huiswijn van goede kwaliteit is en niet duur.

Gratis eten is ook mogelijk. Er zijn in Parijs restaurants die een gratis maaltijd aanbieden bij een drankje. De beste plek hiervoor is Lockwood. Bij een Italiaans aperitiefje mag je gratis langs het buffet lopen. Hier vind je de heerlijkste Italiaanse specialiteiten. Lockwood is niet het enige café voor een gratis maaltijd. Ook andere cafés geven soms een gratis maaltijd weg als je een cocktail komt drinken.

Lunchen doe je als je op een budgettrip bent natuurlijk niet in een restaurant, maar net als de Parijzenaren zelf in een park. Koop een stokbroodje, vul gratis je waterflesje, zoek een plekje en geniet.

Bezoek de beroemdste begraafplaats ter wereld

Een must see in Parijs is de beroemde begraafplaats Père Lachaise. Hier vind je onder andere de graven van Oscar wilde, Edith Piaff, Marcel Proust, Yves Montand en Maria Callas, maar het meest bezochte graf is natuurlijk dat van Jim Morrison. Een bezoek aan de begraafplaats is gratis, echter voor een plattegrond moet je wel betalen. Niet doen! Print hier een plattegrond van Père lachaise. Zonder plattegrond loop je uren te dwalen op zoek naar de beroemde graven. Zonde van je tijd.

Pere_Lachaise_stairway
Gratis bezoek aan de Notre Dame en de Sacré-Coeur

De bezichtiging van de Notre Dame is altijd gratis maar op de eerste zondagen van de maand zijn ook de kerkschatten en de torens gratis te bewonderen.

De Sacré-Coeur is de kerk met het mooiste uitzicht van Parijs en is gratis te bezichtigen. Hier sla je dus twee vliegen in één klap. De prachtige kerk en het mooie uitzicht vanaf de trappen maken dit gratis uitje tot een hoogtepunt van je stedentrip naar Parijs. De sfeer rondom de kerk is verslavend. Ik weet zeker dat je hier uren zult doorbrengen en zult genieten van de mensen. Naast de kerk bevindt zich Place du Tetre, het kunstenaarspleintje van Parijs. Hier is het heerlijk vertoeven tussen alle portretschilders. Kun je de verleiding niet weerstaan om jezelf hier te laten vereeuwigen – zo’n geschilderd portret is toch weer eens iets anders dan een selfie – denk er dan wel aan om af te dingen.

Paris_-_Sacré-coeur_04
Gratis fietsen door Parijs

Gratis fietsen door Parijs? Dat kan, maar je hebt wel een abonnement nodig (minder dan € 2 per dag). Parijs heeft net als enkele andere steden waaronder Antwerpen  een gratis fietsenplan: Vélib. Overal in de stad vind je fietsenstallingen waar je een fiets kunt pakken, als je tenminste een abonnement hebt. Met deze fiets kun je een half uur gratis toeren. Als je binnen een half uur de fiets weer terugzet in één van vele stallingen dan zijn er geen kosten aan verbonden. Je pakt later weer een nieuwe fiets en zo verken je geheel gratis Parijs op de fiets door gewoon van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te fietsen. Alleen het fietsen op zich is al een hele belevenis en zeker aan te raden. Let wel goed op, ze zijn niet zo goed op fietsers ingesteld als in fietsland Nederland.

Heb jij nog goede gratis tips voor Parijs?

Bon Voyage :-)

YOU MIGHT ALSO LIKE

Mei: warm genoeg voor water activiteiten
Algarve Klimaat: Alles wat je moet weten over het weer in de Algarve
February 09, 2023
reizen en geld verdienen: digital nomad
Reizen en geld verdienen? Volg mijn 7 stappenplan!
March 11, 2019
Wat te doen op Bonaire?
Wat te doen op Bonaire?
January 22, 2019
massage op Bali
Me-time op Bali: massage
April 10, 2018
Zlatni Rat Brac
Het eiland Brač – verrassende vakantiebestemming
January 25, 2018
Welk dekbedovertrek past bij mij?
Welk dekbedovertrek past bij mij?
October 10, 2017
Overhemden online
De 4 musthaves voor de goedgeklede man
May 25, 2017
Keramische bbq kamado the bastard
Mijn ultieme wens: een keramische bbq
April 28, 2017
Terrasweer
Vaker terrasweer met een windscherm
April 26, 2017

1 Comments

Rowan
Reply oktober 23, 2016

Ik vind Parijs een prachtige stad, ik zou er graag weer een keertje heen willen! Jouw tips neem ik dan zeker mee, super handig!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *