Kinderdroom – zwembad in de tuin


Met de zomer voor de deur begint het weer te kriebelen: wordt het niet eens tijd om mijn kinderwens uit te laten komen? Een zwembad in de tuin! Niet met een glijbaan vanuit mijn slaapkamer hoor, die wens is echt te kinderlijk. Droomden jullie daar eigenlijk ook van? Dat je ’s ochtends opstond en dan direct vanuit je slaapkamer het zwembad in kon glijden… Hoe mooi zou dat zijn?

Veel plezier in het zwembad van de buren

Ik heb echt geen klagen. De overburen van mijn ouders hadden een prachtig polyester zwembad in de tuin. Aangezien deze mensen al op leeftijd waren en hun kinderen en kleinkinderen ver weg woonden, waren wij de gelukkige bewoners van het zwembad. Zodra we uit school kwamen lagen we in het water. In mijn herinnering was het ook 3 maanden zomer met zon en temperaturen van rond de 30 graden. Maar zelfs als het regende, renden we in onze bikini’s naar de overkant. Het mooiste was als papa en mama op zondag ook  mee gingen zwemmen. Wat hebben we veel plezier gehad. Met dat in mijn achterhoofd fantaseer ik al jaren over een inbouw zwembad in onze eigen tuin.

Zwembad in de tuin

Geen zwembad maar een voetbalveld

We hebben/hadden ruimte genoeg in de tuin. Echter mijn voetbalgekke jongens hebben het grootste deel van de tuin ingepikt. Hier ligt een enorm kunstgrasveld (Ik was die modder echt spuugzat, want wachten tot het droog was en dan gaan ballen? Uh, nee! Dat kan echt niet) met een echt doel. Regelmatig heb ik een compleet elftal in de tuin die allemaal later bij Real Madrid denken te voetballen. Met hoge uitzondering mag er bij warm weer – als de mussen echt dood van het dak vallen – een opblaas zwembad neergezet worden, maar eigenlijk liever niet.

houten zwembad

Als ze het huis uit zijn….

Toch kijk ik stiekem naar mooie zwembaden. Mijn voorkeur gaat uit naar een houten zwembad. Al was ik laatst op een barbecue van het voetbalteam van de jongens en daar hadden ze een zwemvijver, ook echt supertof. Misschien moet ik toch de tuin weer heroveren en mijn kinderdroom uit laten komen. Met een man die jarenlang als interimmanager in sportaccommodaties heeft gewerkt, zit het met het onderhoud wel goed. Daar heb ik geen omkijken naar, win-win for me! Maar zoals het bij alle gezinnen gaat, alles voor de kinderen. Ik wacht wel tot ze gaan studeren.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Zlatni Rat Brac
Het eiland Brač – verrassende vakantiebestemming
January 25, 2018
Geschiedenis sneakers
Geschiedenis van de sneakers
December 24, 2017
Welk dekbedovertrek past bij mij?
Welk dekbedovertrek past bij mij?
October 10, 2017
Overhemden online
De 4 musthaves voor de goedgeklede man
May 25, 2017
Keramische bbq kamado the bastard
Mijn ultieme wens: een keramische bbq
April 28, 2017
iPhone 5 wallet case portemonnee hoesje
Nooit meer zonder mijn iPhone 5 wallet case
April 14, 2017
Miskoop voorkomen
Miskoop voorkomen? Lees mijn 5 tips!
September 01, 2016
Fashion trends
Fashiontrends 2016/2017 voor een beperkt budget
August 29, 2016
Shopping bloggerista
Shoppen met korting: tien tips
August 10, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *