De 4 musthaves voor de goedgeklede man


Een goed geklede man mag rekenen op vrouwelijke waardering. Onze damesblik blijft toch net iets langer gericht op een man die werk heeft gemaakt van zijn outfit. Die outfit kan bestaan uit een strak pak maar ook een ripped jeans met een gekleed overhemd erboven. Overhemden zijn voor alle mannen een musthave! Met een mooi overhemd sla je echt nooit de plank mis, mits keurig gestreken. Een gekreukeld overhemd doet geen enkele man eer aan.

Overhemd – never out of fashion

Elke man met een beetje gevoel voor style en fashion heeft  minstens 3 overhemden in zijn kast hangen. Een dress-shirt om te combineren met een kostuum. Een wit overhemd als fashion statement met een ripped jeans en een gekleurd overhemd om te dragen op Casual Friday.

Investeer liever in 3 kwalitatief goede overhemden dan in 6 fluthemden.  Een goed overhemd herken je aan de perfecte pasvorm, mooie kwaliteit stof, knopen die goed vast zitten en een nette afwerking.

Zeker het dress-shirt behoeft een goede pasvorm. Het boord mag niet te wijd en zeker niet te nauw zijn. Een vinger ruimte als het hemd geheel gesloten is, is een mooi uitgangspunt. Met een vinger ruimte heb je genoeg bewegingsvrijheid zonder dat je boord openstaat.

Overhemden online

Kostuum – hoort in elke mannengarderobe

Ook als je voor je werk geen pakdrager bent, moet je toch minimaal 1 kostuum in je kast hebben hangen. Er komt altijd een dag dat je je in pak ‘moet’ vertonen en dat zijn echt niet alleen begrafenisdagen. Ook vrolijke dagen vragen om een pak. Welke vrouw zegt er nee tegen een man die strak in het pak voor haar op de knieën gaat? Ook andere dagen vragen soms om een pak, denk aan de dagen rond de Kerst, een bezoek aan het theater krijgt net iets meer als je ervoor gekleed bent en bij de diploma-uitreiking van je zoon of dochter wil je ook goed voor de dag komen. Kies een pak uit dat niet te high fashion is zodat je je er over enkele jaren nog steeds mee kunt vertonen.

Ondershirts - een investering waard

Niets zo armoedig als geel verkleurde uitgelubberde ondershirts.  Investeer in een paar kwalitatief goede t-shirts om onder je kleding te dragen. Wit met strakke boorden. Als je een mooi overhemd aantrekt met een geel verwassen ondershirt is de wow-factor van je overhemd echt nul. Zorg dat de shirts netjes aansluiten zodat je overhemd of trui netjes past. Vaak zijn de onderhemden de sluitpost van de garderobe, dat is jammer want met een goed onderhemd is je outfit pas echt af.

Sokken – nooit echt nooit wit!

Over witte sokken is al zoveel geschreven maar toch doe ik het nog een keer aangezien ik nog steeds mannen tegenkom met witte exemplaren in hun schoenen. Tenzij het tennisschoenen zijn, is het not done! Kies sokken in de kleur(en) van je outfit. Ga je net gekleed, kies dan voor sokken in de kleur van je pantalon. Heb je een casual dag, dan kun kiezen voor een contrasterende kleur die elders in je outfit terugkomt. Ook de veel gekleurde sokken die je tegenwoordig overal ziet, lenen zich uitstekend voor casual outfits. Ze geven je een lekkere crazy touch en daar hebben we allemaal toch weleens behoefte aan?

YOU MIGHT ALSO LIKE

Wat te doen op Bonaire?
Wat te doen op Bonaire?
January 22, 2019
Geschiedenis sneakers
Geschiedenis van de sneakers
December 24, 2017
Welk dekbedovertrek past bij mij?
Welk dekbedovertrek past bij mij?
October 10, 2017
Zwembad in de tuin
Kinderdroom – zwembad in de tuin
May 10, 2017
Keramische bbq kamado the bastard
Mijn ultieme wens: een keramische bbq
April 28, 2017
Terrasweer
Vaker terrasweer met een windscherm
April 26, 2017
iPhone 5 wallet case portemonnee hoesje
Nooit meer zonder mijn iPhone 5 wallet case
April 14, 2017
Gratis bezienswaardigheden in Parijs
September 15, 2016
Stedentrip Madrid Prado museum
Stedentrip Madrid: de Do’s en Don’ts
September 09, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *