Stedentrip Madrid: de Do’s en Don’ts


September en oktober zijn bij uitstek stedentrip-maanden. Overweeg jij ook een stedentrip te gaan maken, denk dan eens aan Madrid. Het weer is nog prachtig, de drommen toeristen zijn weer huiswaarts en de stad… Tja, wat zal ik zeggen: full of energy! Als je tenminste net als ik houd van het temperament van de Zuid-Europeanen. Heerlijk dat drukke gepraat overal op straat, wat nog versterkt wordt door de expressie en de vele handgebaren. Ik houd ervan :-)

Madrid heeft alles wat je zoekt. Prachtige musea, heerlijke pleinen met terrasjes, zalige tapas (alleen voor de tapas zou ik al gaan) mooie mensen en natuurlijk de taal. Van de Spaanse taal word ik vrolijk. Het laat me denken aan zon, wijn, dansen oftewel fiesta maar wel met een heerlijke melancholische ondertoon.

Madrid stedentrip

Do’s in Madrid

Bezoek het Prado museum

stedentrip Madrid bezoek het Prado museumAlleen al het schilderij ‘Tuin der Lusten’ van Jeroen Bosch maakt zo’n bezoek tot één van de vele hoogtepunten van je stedentrip. Ik ben geen kunstkenner, zelfs geen regelmatige museumbezoeker, maar het Museo del Prado herbergt zoveel bijzondere schilderijen dat het zeker de je kostbare tijd waard is. Bereid je wel goed voor! Weet wat je wilt gaan zien zodat je geen uren loopt te dwalen langs schilderijen die je niets zeggen. Zonde, er is namelijk nog zoveel meer te doen in Madrid.

Ga Vermouth drinken

Een absolute TO DO is een bezoek aan een Vermouth bar! Zoek een bar waar ze Vermouth schenken van de tap en enjoy. Blijf lekker hangen aan de bar tussen de lokale bevolking, neem een bordje Tapas en laat het leven goed voor je zijn. Er is zelfs een officiële Spaanse naam voor: La Hora del Vermut.

Kijk omhoog!

Vergeet niet omhoog te kijken. De architectuur van Madrid is prachtig. Je vindt hier de mooiste gevels met prachtige balkonnetjes. Deze echte Spaanse gebouwen wil je echt niet missen als je door de straten van Madrid loopt. Natuurlijk wel een beetje uitkijken ;-) voor je mede-Madrilenen en het verkeer.

Madrid do'd and dont's

Don'ts in Madrid

Don’t be tourist!

Geef je helemaal over aan het Madrileense tijdschema, dat zo heel anders is dan het strakke schema in Nederland. In Madrid eten ze niet om 12 uur snel even een boterhammetje. Lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag en wordt daarom uitgebreid genuttigd. De rest van de middag is voor siesta, koffie, tapas – in die volgorde ;-) – en pas heel laat in de avond zo rond 23:00 uur kun je terecht in een restaurant voor diner.

Boek geen hotel met ontbijt

Het lijkt altijd handig en daarom een goed idee om een hotel te boeken met ontbijt. Niet doen! Alle Madrilenen gaan ontbijten in de stad. Dit is zeker iets wat je niet wilt missen als je in Madrid bent. Het ontbijt is simpel, een cafe con leche met een croissant of toast. Maak niet de fout op een terras aan een tafeltje te gaan zitten. Dan betaal je namelijk bijna het dubbele van wat je betaalt aan de bar. Tuurlijk is het lekker om buiten mensen te kijken, maar binnen aan de bar tussen de roddelende oude mannetjes is het nog leuker.  Gewoon staand aan de bar eet je het ontbijt en drink je een overheerlijke koffie.

Ga niet naar grote toeristenrestaurants

Ga op zoek naar kleine familierestaurantjes. Hier krijg je het heerlijkste authentieke Spaanse eten. Misschien betaal je een paar euro’s meer, maar ik weet zeker dat je daar geen spijt van zult hebben.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Mei: warm genoeg voor water activiteiten
Algarve Klimaat: Alles wat je moet weten over het weer in de Algarve
February 09, 2023
reizen en geld verdienen: digital nomad
Reizen en geld verdienen? Volg mijn 7 stappenplan!
March 11, 2019
Wat te doen op Bonaire?
Wat te doen op Bonaire?
January 22, 2019
massage op Bali
Me-time op Bali: massage
April 10, 2018
Zlatni Rat Brac
Het eiland Brač – verrassende vakantiebestemming
January 25, 2018
Welk dekbedovertrek past bij mij?
Welk dekbedovertrek past bij mij?
October 10, 2017
Overhemden online
De 4 musthaves voor de goedgeklede man
May 25, 2017
Keramische bbq kamado the bastard
Mijn ultieme wens: een keramische bbq
April 28, 2017
Terrasweer
Vaker terrasweer met een windscherm
April 26, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *