Bangkok: I love you


I love Bangkok! Niet omdat je soms uren in de file staat. Niet omdat je soms geen zicht hebt op de prachtige Boeddha’s vanwege de talrijke toeristen in hun driekwart broeken met sandalen. Niet vanwege de eeuwige drukte en zeker niet vanwege het sekstoerisme. Nee, ik hou van Bangkok vanwege de sfeer. Neem plaats tussen de lokale bevolking in een watertaxi en laat je vervoeren van taxistop naar taxistop en geniet van het prachtige uitzicht, de mensen die overal in- en uitstappen met al hun waar en beleef Bangkok. Bekritiseer haar niet, maar bewonder haar en ik weet zeker dat ook jij van Bangkok zult houden.

Bangkok

Files, files, files...

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en met 15 miljoen inwoners tevens de grootste stad van het land. Het is chaotisch druk, volgens mij heeft elke inwoner een auto. Er zijn wegen waar je altijd stilstaat. Mijn record is 5 uur in de file! Met geen mogelijkheid kon ik uitstappen om bijvoorbeeld met de metro verder te reizen. De metro in Bangkok is namelijk prima geregeld en is in de meeste gevallen een snellere en goedkopere manier om van A naar B te komen dan een taxi. Een andere manier om van A naar B te reizen is zoals eerder genoemd de watertaxi. De Chao Phraya River loopt dwars door Bangkok en is een belangrijke verkeersader. De watertaxi is niet eens zozeer een vervoermiddel als wel een belevenis. Zeker als je voor een openbare watertaxi kiest.

Nergens eet je zo lekker als in Bangkok

Als je net als ik fan bent van Oosters eten dan is Bangkok het foodparadise op aarde! Overal vind je foodstall, kleine kraampjes met het heerlijkste eten. Het mooie is dat je hier voor nog geen € 2 per persoon een heerlijke curry kunt krijgen. Ga lekker zitten op de plastic stoeltjes, bestel er een Singha biertje bij en geniet. Natuurlijk kun je in de grote shopping malls gaan eten bij één van de foodcourts, maar laten we eerlijk zijn: dat is meer iets voor in Amerika. Thailand beleef je op straat en je neemt alle ontberingen – tropische hitte, smog, helse drukte etc. – voor lief. Dan moet je natuurlijk wel net als ik houden van Bangkok en geen toerist maar reiziger zijn.

Life begins at the end of your comfort zone

Bangkok

Bezienswaardigheden in Bangkok

Uiteraard moet je als je in Bangkok bent een paar bezienswaardigheden bezoeken, echter prop de dagen niet vol met de ene tempel na de andere. De Wat Arun (Tempel van de Dageraad) aan de Chao Phraya rivier is zeker een bezoekje waard. Deze 79 meter hoge pagode is rijkelijk versierd met stukjes porselein. Als het ochtendlicht weerkaatst op duizenden stukjes porselein ontstaat er een prachtig kleurenspel. Deze tempel is te bereiken met de watertaxi wat een bezoek nog aantrekkelijker maakt. Ook het Grand Palace en Wat Phra Kaeo zijn per watertaxi te bezoeken. Het Grand Palace is, ondanks de vele toeristen een must see! Ook het Wat Phra Kaeo met zijn smagraden Boeddha is je kostbare tijd zeker waard.

Kom tot rust in het Bangkok Oriental Hotel

Plan aan het eind van de dag een bezoek in aan het Oriental Hotel en neem plaats op het terras aan het water. Dit is de perfecte plek om te genieten van de zonsondergang met een biertje/wijntje en overheerlijke springrolls. Laat de dag langzaam overgaan in de nacht en geniet van een een schouwspel van lichtjes. Honderden bootjes met duizenden lichtjes varen aan je voorbij en laten je alle hitte en drukte vergeten.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Mei: warm genoeg voor water activiteiten
Algarve Klimaat: Alles wat je moet weten over het weer in de Algarve
February 09, 2023
reizen en geld verdienen: digital nomad
Reizen en geld verdienen? Volg mijn 7 stappenplan!
March 11, 2019
Wat te doen op Bonaire?
Wat te doen op Bonaire?
January 22, 2019
massage op Bali
Me-time op Bali: massage
April 10, 2018
Zlatni Rat Brac
Het eiland Brač – verrassende vakantiebestemming
January 25, 2018
Welk dekbedovertrek past bij mij?
Welk dekbedovertrek past bij mij?
October 10, 2017
Overhemden online
De 4 musthaves voor de goedgeklede man
May 25, 2017
Keramische bbq kamado the bastard
Mijn ultieme wens: een keramische bbq
April 28, 2017
Terrasweer
Vaker terrasweer met een windscherm
April 26, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *